Gara-gara tak Update WordPress

Kira-kira pukul 3 pagi tadi, sesuatu yang dasyat berlaku. Aku rasa macam dah tak mampu buat ape-ape.. Tiba-tiba blog aku jadi kosong…..ohhh.. TIDAKKK :merana:

Mungkin sebab aku tak upgrade lagi ke wordpress 2.5.1, aku pun mengambil langkah drastik baiki bende tu cepat-cepat sebelum subuh.

Pastu blog ni balik macam asal tapi smiley yang cute-miut ni plak yang takde…. Aku ubah coding smiley ni dan kemudian…………….ahhhhhhhh, hilang lagi :nangis3:

Cepat-cepat aku padam file plugin ni pastu install balik. Pukul 6.30 pagi baru siap…huhuuhu :peluh:

Aku ade terbaca LiewCF punyer blog yang ade masalah yang sama selepas dia mengubah kod kat blog dia. Hurm, nasib baik jugak aku buat backup semalam, kalau tak hilang semuanya.

Bagi sape-sape yang nak upgrade wordpress yang latest punye, boleh pegi kat http://codex.wordpress.org/Upgrading_WordPress

Takpun tengok video ni….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

26 thoughts on “Gara-gara tak Update WordPress

  1. wordpress adalah CMS…content management system..bahasa BM dia,ko translate sendiri…
    ahha..selamat sempat backup..kalau tak..merana wei.

  2. aku tak upgred lg blog aku yg satu lg, tp setakat ni ok jer..rasa cam malas je nak upgrd. Aku lebih selesa dgn yg lama tu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge