Keunikan pesta Tanglung, Teluk Cempedak

Kalau singgah kat kuantan memang tak sah kalau tak pegi Teluk Cempedak. Serius aku cakap, dalam banyak-banyak pantai yang aku penah pegi, Teluk Cempedak la yang paling best…Sebab dia lawa dan bersih. Ceh, aku sedang mempromosikan kuantan beb.

Macam-macam aktiviti diadakan kat pantai ni termasuk la pesta tanglung ni,

kuantan3

Jangan tak tahu TC dijadikan port ponteng sekolah budak-budak yang belajar dekat-dekat situ.. tak kurang juga port buat maksiat…Aku tak tahu la, nape budak kuantan begitu terdedah dengan kejutan budaya sosial yang begitu kronik.  Aku sendiri melihat perubahan yang belaku pada adik aku sendiri yang sudah tak terkawal, tapi aku tahu sekarang dia dah sedar kot, tapi cara pemakaian dia memang kalah la dengan aku…hehe

Namun begitu, Aku bersyukur sebab aku didik dengan baik oleh kedua ibubapa ku

Teluk Cempedak menyimpan banyak kenangan dalam hidup aku. Waktu sekolah dulu aku selalu lepak kat TC ni, budak lain sibuk pegi shoping mall tapi aku tak. Hati aku begitu tenang disini. Family aku pun selalu lepak kat sini malam-malam, seronok rasanya bila ingat balik.

Kisah cinta aku pun kat sini, tapi aku dah tanam dalam pasir siap-siap…haha..padan muke.

Trip studio aku kali ni pegi kuantan, budak-budah studio dah merungut…ape la yang best sangat kat kuantan..aku cakap “takde ape pun yang best, macam biase je”…haha, Kuantan bukan bandar semegah KL, ipoh,melaka mahupun johor bharu…Kuantan ni bagi aku macam bandar “slow motion”, tenang je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

10 thoughts on “Keunikan pesta Tanglung, Teluk Cempedak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge