Teka Teki : Sila Jawab Ye

Teka teki special ini diolah berdasarkan kejadian benar yang berlaku di Perancis. Begini, suatu hari seorang tauke kedai bunga yang berasal dari Jerman pergi ke 1 kedai gunting rambut. Selepas gunting, lelaki Jerman itu pun hulurkan duit, tapi si tukang gunting rambut berkata, “tak apa cik, sekarang saya tengah buat khidmat sosial. Sesiapa yang datang untuk gunting rambut di kedai saya mulai hari ini, saya tak kenakan bayaran. Free of charge. Khidmat soial ini saya buat selama 4 hari mulai hari ini.”

Lelaki Jerman ucap terima kasih banyak-banyak. Paginya si tukang gunting rambut terkejut apabila melihat sedozen bunga ros di depan pintu kedainya. Pada bunga itu, terdapat sekeping kad tanda ucapan terima kasih daripada lelaki Jerman tersebut.

Sepuluh minit kemudian. seorang lelaki Belanda pulak masuk ke dalam kedai itu. Seperti semalam, si tukang gunting tidak mahu menerima bayaran kerana sedang buat khidmat sosial. Lelaki Belanda ucap terima kasih dan pagi esoknya sedozen donut serta sekeping kad ucapan terima kasih diterima daripada lelaki Belanda tersebut.

Hari ketiga lelaki Malaysia pula datang. Kejadian yang sama berlaku lagi. Lelaki Malaysia itu sungguh gembira kerana dapat memotong rambutnya secara free dan pagi esoknya…

JENG JENG JENG,,!!! Teka lah apa yang berlaku keesokan paginya..siapa jawab dengan betul akan mendapat 1 gula batu Kiss Me..hahaha….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

11 thoughts on “Teka Teki : Sila Jawab Ye

  1. Kalo lomah meh kasi pederas. Free of charge….
    :lala: :study: :dsadasccc: :korek: :menari:
    Kalo na air-cond bagi seket tips na beli Hacks….

  2. Sapa datang cepat bukan aja gunting rambut free,
    Ditambah free serbis picit2 siap masyuk sekali.. :dsadasccc: ??

    :sd: :lala: :ketawa: :menari: :teruja:
    :ketawa: :ketawa: :ketawa: :haha: :terkejut:

    Waduh dingin nyaman sampei ngeletek jari kaki..
    Sayang pak kenape promosi free hanya 4 hari.. :dsadas: ??

  3. apa jawapannya yer.. aku pun tak tahu ni… hehe

    kristinna apa jawapannya ni? :-)

    tapi rasanya betul kata ramli, satu barisan orang malaysia akan datang, sebab free punya pasal.. haha

  4. esoknya tukang gunting trsebut menerima sedozen rakyat malaysia serta sekeping kad ucapan terima kasih diterima

  5. pg esok nye,tukang gunting 2 m’dapati sebuah bas yg padat dgn warga asing di dpn kdainye b’serta kad ucapan dr org malaysia t’sebuuutttt…..kn malaysia kaya ngn p’datang asing…wakakakaaa..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge