Misteri Lampu Abadi

:fikir:  Seorang sarjana Australia iaitu Robbert Briggen, berpendapat bahwa manusia zaman prasejarah memiliki kepintaran yang jauh lebih maju daripada ilmu pengetahuan yang kita miliki kerana mereka memiliki lampu-lampu abadi. Pada bulan April 1485, mayat seorang gadis bangsawan dari zaman Yunani Kunodi telah dikeluarkan dari tempat perkuburannya di “Apian Way”.  Ketika para penyelidik memasuki tempat pemakaman gadis tersebut, mereka terkejut apabila menemui sebuah lampu yang menyala sejak 1500 tahun yang lalu.

Pertanyaannya adalah….bagaimana  nenek moyang kita membuat lampu yang menyala hingga selama 1500 tahun? Misteri itu masih tetap merupakan misteri yang pelik akan tetapi sejumlah ahli masih terus berusaha untuk menyelesaikan masalah ini.

Beberapa orang diantara mereka seperti Briggen, telah mengemukakan pendapat bahawa tenaga yang digunakan untuk menyalakan lampu itu adalah sangat mungkin telah hilang dari permukaan bumi ini. Akan tetapi, tidak ada bukti yang menguatkan teori-teorinya itu. Orang genius mana yang membuat lampu yang tetap terus menyala hingga 1.500 tahun??? lu fikirlah sendiri..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

One thought on “Misteri Lampu Abadi

  1. betul ker ada ?? kalau ada memang jimatlah… kan.. huhu.. mungkin ianya hanyalah mitos semata-mata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *