Pemain Golf Profesional Meludah Merata-Rata?

Semua orang mempunyai tabiat tersendiri apabila berada dalam keadaan tertekan dan stress. Bagi Keegan Bradley, seorang pemain golf profesional yang menjuarai kejohanan PGA yang lepas, dia mempunyai tabiat meludah apabila fikirannya berada dalam keadaan tegang. Dan inilah yang berlaku ketika pusingan terakhir kejohanan Northen Thrust Open yang sedang berlangsung.

Walaupun kejadian itu nampak remeh bagi kebanyakan orang, namun ia telah memberi efek yang besar bagi seorang profesional kerana setiap perlakuannya diperhatikan oleh banyak pihak, termasuk pihak media massa dan media cetak. Oleh itu, bagi meredakan keadaan yang tegang itu, Keegan Bradley telah membuat keputusan untuk memohon maaf kepada para peminatnya dan pihak-pihak lain yang tidak menyenangi kejadian itu melalui Twitter.

“Id like to apologize for my spitting,”  tweet Bradley dalam akaun Twitter miliknya.. “It’s like a reflex, I don’t even know I’m doing it, but it’s a longtime habit I’ve got to try to conquer.”

Isu ini akhirnya tamat dengan damai apabila beliau meminta maaf dan Keegan telah membuat langkah yang sangat bijak dengan membuat langkah berani dengan meminta maaf kepada semua orang. Hoohohohohh..lagipun, tak semua orang berani meminta maaf apabila melakukan kedalahan..kan? kan?

Leave a Reply

Your email address will not be published.