Projek Dubai Lebih dari Imaginasi (Part 1)

Dubai sport city

Dubai sekarang dah terkenal dengan nama “City of Dream” yang menarik ramai pelancong dan juga pelabur asing. Waa… teringin nak pegi sana la… :)

0-14-tower

0-14-tower

0-14-tower, direka oleh Reiser + Umemoto RUR Architecture P.C. and developer Shahab Lutfi. Direka untuk Dubai’s Business Bay, memiliki 22 tingkat disaluti dengan dinding 2 lapisan .Lubang-lubang tersebut direka bertujuan untuk menyejukkan bangunan.

—————————————————————

Arabian Blade

arabian-blade.jpg

Arabian Blade direka oleh Claudio Catalano dan mempunyai banyak kegunaan yang berkonsepkan formasi tumbuhan. Ia digunakan sebagai flat kediaman, hotel dan ruang komersil.

———————————————————————-

Burj Dubai

burj-dubai.jpg

——————————————————————

Dubai Dancing Towers

dancing-towers.jpg

————————————————————————–

DubaiLand Snow Dome

snowdome.jpg

snowdome_01.jpg

————————————————————————————-

Falcon City of Wonders

falcon_city_of_wonders.jpg

————————————————————————————-

Dubai Madinat Al Arab

madinat-al-arab.jpg

Bersambung…..

10 thoughts on “Projek Dubai Lebih dari Imaginasi (Part 1)

  1. msi.my says:

    mmg bez..rase nk g gak..nk trus duk saner.huhuhu :super:

  2. mesmerising_wan says:

    :teruja:
    bile nak g ni…

  3. verena says:

    :teruja: besh nyer….

    :jalan: nk ge sne lorh…. yeay3…

  4. eeka says:

    :teruja: :teruja:

  5. afiq=) says:

    bilelah malaysia nak wat cm ni?? :korek: :korek:

  6. sally says:

    nak wat bangunan terapung la kat malaysia….mesti gempak kan…! :teruja:

  7. ainun says:

    Dubai…memang tempat yang saya nak gi dalam masa terdekat ni…tunggu duit cukup dulu..then terbang!.haha

  8. zik says:

    sekrang nie yang macam dah nampak.. burj dubai..yang lain tuh tak berapa pasti… berapa banyak duit hutang tuh… fuhhh

  9. Ramli says:

    dubai utk shopping dunia shj

Leave a Reply

Your email address will not be published.