Restoran atas pokok

treehouse546

Satu lagi design restoran kat atas pokok yang di inspirasikan dari kepompong rama-rama dan juga berdasarkan impian zaman kanak-kanak, cerita dongeng dan imiginasi. Restoran ni cuma ada 18 tempat duduk dengan lebar 10 meter dan setinggi 12 meter.

Kalau restoran kat jepun tu takde la nampak canggih sangat, cume nampak pelik je. Tapi restoran ni baru nampak best, moden + nature

Projek ni dah siap pun, sape-sape nak try makan kat sini boleh pegi booking.  Jangan lupe ajak aku..hoho :haha:

Via World Architecture News

17 thoughts on “Restoran atas pokok

  1. The Twelve says:

    tak bahaya ke? macam senang jatuh telentang je ikut celah2 berlubang tu.

    klu hujan cmne? air tak masuk ke?

  2. chokilala says:

    mesti la ada cermin wahai encik octa :korek:

    dah macam sarang burung tempua plak aku tgk. aku tak kenal sarang dia camne pun. haha

    nak naik camne huh? tak nampak tangga pun? :confused:

    chokilalas last blog post..Ditimpa kemalangan, syukur aku masih hidup

  3. Shifaa says:

    ade la, tangge dier kat belakang tuh

  4. sufian says:

    macam tak mampu je pokok tu nak menampung..

    sufians last blog post..Text Icon Berwarna Biru

  5. Shifaa says:

    takpe, nanti takde la tragedi tanah runtuh

  6. kidz says:

    aku nak bwat ni 1 lah kat pokok the general sherman dpn umah aku 2
    baru la besh..tggi ckit

  7. Azizah says:

    Boleh beri alamat & no talipon restoran ini?

  8. Puteri says:

    cam sarang kerengga pn ada :menari:

  9. Ross says:

    …….tringin nk prgi taw,,,,huhuhuuhuu :teruja: :teruja: :teruja:

  10. AdikSinga says:

    Wow.makanannye halal tak???kalau halal aku nak gi sane……….gune mesin telepot…………. :jalan: :korek2:

  11. seliperBasaH says:

    kt ne nie???
    bleh jd port dating…ngee~ :teruja:

  12. ERIS says:

    KACIAN poko yu cakit….. :jahat: :jahat: :

  13. yiu niey says:

    pokok ni mcm nak jatuh je..
    mesti nnti gerun tengok kat bawah .. :fuh: :confused: :confused:
    nnti pengsan aq ! :bye: :bye: :sd:

  14. remmie says:

    @ Harian Metro – Jumaat 18/03/2011 :
    Chalet Mahligai Bahagia atas pokok di Pantai Kundor Melaka

    Yg ibuk paparkan diatas tuh amat menarik lagi berlaenan sekali.
    Gambar ilham citarasa arkitek merekabentuk restoran atas pokok.
    Makanan dan minumannya koq da pasti enakan. Koq bisa narik
    ramei pengunjong dan pelancong….

    :study: :lala: :ketawa: :haha: :sd: :marah: :confused: :ding:

    Dlm Harian Metro tuh kisah atas pokok juga, kisah sebuah Chalet
    atas pokok. Rekabentuknya lagi unik, serba lengkap, direka khas
    bagi yg berpacaran aja. Jamuannya siang dan malam da masak
    makan sendiri. Malangnya arkiteknya da lupa design laluan pintas,
    tangga gelunsur turun lari waktu kecemasan gak ada… :dsadasccc: :dsadas: …..

  15. terasa kenyamanannya..teringat mkn2 atas pokok zaman kecik2 dulu….ada dulu ada sekarang, mgkn itu yg diterapkan oleh pencetusnya..

  16. zik says:

    tak nampak pulak mana dia punya tangganya.. kat malaysia makan atas menara kl tower tuh dia.. mahal nak mampus harga dia…

Leave a Reply

Your email address will not be published.