Bandar Karpet Merah

Bandar karpet merah ni dikenali sebagai ‘City Lounge’ yang terletak di St. Gallen, Switzerland. Ia telah Di inspirasikan oleh Carlos Martinez dengan Pipilotti Rist, dalam keputusan pertandingan yang dianjurkan untuk mereka satu kawasan ala-ala ruang tamu di kawasan umum.

A red carpet flows all around the buildings, recreating places to relax, places to converse, places to park, fountains, even fake cars you can climb on.

Projek ni berjaya menghidupkan suasana bandar lama ni kepada bandar yang lagi happening!! Tengok lagi gambar

Macam dekat rumah sendiri :nyayi:

Boleh duduk kat atas kerete :teruja:

Baru nampak menyerlah sikit. Letak kat Bandar Hilir Melaka pun syok gak :ketawa:

Photos by Thomas Mayer

Via Judit Bellostes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

21 thoughts on “Bandar Karpet Merah

  1. Bile laa diaorang nak invite aku p duduk kat town merah nih. Kalau dapat… sure nak baring tengah laman kapet merah nih. Best dan gempak akan terase.

    Kreuger®

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge