Restoran atas pokok

treehouse546

Satu lagi design restoran kat atas pokok yang di inspirasikan dari kepompong rama-rama dan juga berdasarkan impian zaman kanak-kanak, cerita dongeng dan imiginasi. Restoran ni cuma ada 18 tempat duduk dengan lebar 10 meter dan setinggi 12 meter.

Kalau restoran kat jepun tu takde la nampak canggih sangat, cume nampak pelik je. Tapi restoran ni baru nampak best, moden + nature

Projek ni dah siap pun, sape-sape nak try makan kat sini boleh pegi booking.  Jangan lupe ajak aku..hoho :haha:

Via World Architecture News

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

17 thoughts on “Restoran atas pokok

  1. aku nak bwat ni 1 lah kat pokok the general sherman dpn umah aku 2
    baru la besh..tggi ckit

  2. pokok ni mcm nak jatuh je..
    mesti nnti gerun tengok kat bawah .. :fuh: :confused: :confused:
    nnti pengsan aq ! :bye: :bye: :sd:

  3. @ Harian Metro – Jumaat 18/03/2011 :
    Chalet Mahligai Bahagia atas pokok di Pantai Kundor Melaka

    Yg ibuk paparkan diatas tuh amat menarik lagi berlaenan sekali.
    Gambar ilham citarasa arkitek merekabentuk restoran atas pokok.
    Makanan dan minumannya koq da pasti enakan. Koq bisa narik
    ramei pengunjong dan pelancong….

    :study: :lala: :ketawa: :haha: :sd: :marah: :confused: :ding:

    Dlm Harian Metro tuh kisah atas pokok juga, kisah sebuah Chalet
    atas pokok. Rekabentuknya lagi unik, serba lengkap, direka khas
    bagi yg berpacaran aja. Jamuannya siang dan malam da masak
    makan sendiri. Malangnya arkiteknya da lupa design laluan pintas,
    tangga gelunsur turun lari waktu kecemasan gak ada… :dsadasccc: :dsadas: …..

  4. tak nampak pulak mana dia punya tangganya.. kat malaysia makan atas menara kl tower tuh dia.. mahal nak mampus harga dia…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge