Kena Belasah Sebab Facebook.

Hanya kerana komen negatif di facebook seorang gadis berumur 18 tahun cedera dibelasah.Mangsa dikatakan memberi komen yang kurang menyenangkan ke atas gambar seorang gadis di laman sosial Facebook.Mangsa yang bekerja di sebuah salon itu cedera dibelasah sekumpulan sembilan individu dalam kejadian di sebuah perhentian bas di Jalan Kepong. Kejadian pukul… Read more

Gadis Nakal Di Simbah Air Panas, Cucuk Garpu Panas oleh Abang Ipar

Akibat marah dengan karenah adik iparnya yang dikatakan nakal, gemar bersosial, serta sering pulang lewat ke rumah, seorang lelaki berusia 40-an telah ‘mengajar’ gadis itu dengan menyimbah air panas ke paha mangsa di rumah mereka di Pekan Jelai, Jempol, Sabtu lalu. Selain itu gadis berusia 16 tahun itu juga mendakwa dia… Read more

Lelaki Yang Ditarik Ke Neraka.

1)Ayah Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak mempedulikan anak-anak perempuannya di dunia.Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat,mengaji dan sebagainya.Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat. 2)Suami Apabila seorang suami tidak mempedulikan tindak-tanduk isterinya.Bergaul bebas dan berhias bukan untuk suami tetapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan mahram.Walaupun… Read more

Lawak Mee Rebus dan Ayam

Pembeli : “Dik, telur sekilo berapa?” Penjual : “Telur ayam atau telur itik?” Pembeli: “Telur ayam.” Penjual: “Telur ayam biasa atau ayam kampung?” Pembeli: “Ayam biasa.” Penjual: “Yang tempatan atau yang import?” Pembeli: “Ayam tempatan.” Penjual : “Yang tempatannya mahu yang dari Ipoh, Kuala Lumpur atau Tampin.?” Pembeli :” Yang… Read more

Jadual Peperiksaan SPM 2011

Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia ( SPM ) 2011 akan berlangsung tidak lama lagi. Pasti adik-adik yang bakal menduduki SPM ni sudah membuat persedian rapi untuk menjawab soalan-soalan yang senang tu kan Saya membuat entri ini khas untukcalon-calon SPM untuk menyemak Jadual Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia ( SPM ) 2011 ini. Menurut keratan akhbar tempoh… Read more

Kerana Petai….

Ahmad seorang pekerja di sbuah syarikat…dia amik keje overtime….dalam perjalanan dier nk balik umah ngan motor buruk dia,dia trnmpak sorang pompuan nie…..nk di jadikan citer…..dier pon tanyer pompuan tu.”Cik,knape nie?”pompuan tu pun ckap.”kete saye nie rosak…Ahmad pun menawarkan kat pompuan tu untuk tmpang dia balik ke rumah… Pompuan tu kata…”Eh,boleh… Read more

Aduhhh..Ketatnyer…

Seorang pengantin perempuan sedang disiapkan oleh mak andam.Malangnya,kasut untuk perkahwinannya telah hilang. Nasib baik adik perempuannya ada sepasang kasut dan Meminjamkan kasut itu kepadanya.Macammana pun kasut itu sempit dan tak berapa muat untuk dipakai oleh pengantin perempuan. Sebab dah tak ada kasut lain, maka terpaksalah pengantin perempuan memakai kasut tersebut.Sepanjang… Read more

Tupai Adik beradik Kucing

Pada mulanya, ingat tupai ni cuma berkawan dengan kucing ni tapi tak sangka pulak tupai ni menyusu dengan ibu kucing sekali… Hurm, takde info pasal pemilik kucing ni tapi serius comel sangat diorang ni…miawww dan err (camne bunyi tupai ek?) hehe Source: Miezekatzen