Anak Gajah Sesat

Anak gajah sesat ditemmui oleh seorang penyelia Kilang Sawit FELDA Lepar Utara Enam dalam kawasan kilangnya pada awal pagi. Anak gajah yang masih kecil tu dianggarkan berusia setahun dan dikatakan tertinggal daripada kumpulannya dan tersesat masuk ke kawasan kilang di Felda Lepar, Pahang. Penyelia kilang tersebut Mohd Saharuddin Mohd Sapuan… Read more

Andy Murray Menang Terbuka Wimbledon 2013

Andy Murray mengakhiri penantian 77 tahun Britain untuk memiliki juara Wimbledon apabila menjuarai perseorangan tenis Wimbledon dengan mengalahkan Novak Djokovic 6-4 7-5 6-4.  Pemain berusia 26 tahun dari Scotland itu juga memperoleh kejuaraan pertama Wimbledon dengan memenangi perlawanan yang penuh dramatik menentang pemain pilihan pertama Novak Djokovic. Kemenangan ini memang… Read more

Budak 12 tahun menang pertandingan lukisan PBB

Seorang kanak-kanak perempuan berusia 12 tahun dari Petaling Jaya, Mok Yan Ling dipilih sebagai antara pemenang utama pertandingan lukisan Seni Untuk Keamanan 2012 Pertubuhan Bangsa Bersatu (PBB). Mok Yan Ling diumumkan sebagai pemenang bagi kategori 9 hingga 12 tahun. Kapsyen yang ditulis Yan Ling untuk mengiringi karyanya memikat hati 140… Read more

Yuna Kini Solo Tetapi Not Available.

Terjawab sudah akhirnya teka teki hubungan cinta antara mereka berdua apabila yuna sendiri mengakui yang ikatan cinta antara mereka sudah tidak seperti dulu.Yuna mengakui yang dirinya kini telah kembali solo.Sudah tentu keputusan sedemikian diambil setelah mereka bersepakat unyuk tidak terikat dengan komitmen kepada sesiapa. “Susah,sebab saya di sana(Amerika Syarikat) dan… Read more

Dr Mahathir Yakin Dengan Syarikat Tempatan.

Bekas Perdana Menteri Malaysia,Tun Dr Mahathir Mohamad berkata bahawa beliau amat yakin dengan syarikat pembinaan kapal tempatan mampu membina kapal sendiri yang lebih besar termasuk kapal perang pada masa akan datang. Syarikat tempatan yang terlibat dalam bidang itu perlu diberi peluang membuktikan kemampuan mereka,dengan menjadikan syarikat NGV Tech yang sehingga… Read more

Venus Kucing 2 wajah

Seekor kucing yang diberi nama Venus mendapat perhatian pengguna Internet di seluruh dunia dalam masa yang singkat kerana mempunyai dua warna berbeza pada mukanya. Dikatakan sehingga  setakat ini laman Facebook Venus kucing aneh itu sudah menerima 40,000 ‘like,’ Bulu muka kucing itu yang terbahagi kepada 2 bahagian dengan warna hitam… Read more

Kos Selenggara Terowong SMART Meningkat Kerana Sampah

Menurut berita terkini, pihak pengurusan SMART mengatakan bahawa masalah lebihan sampah menyebabkan peningkatan kos selanggara terowong SMART. Dalam menghadapi masalah sampah ni, pihak SMART terpaksa membelanjakan kira2 RM12 ribu dengan penggunaan sistem perangkap sampah automatik. Lebihan sampah ni sebenarnya datang dari dua buah sungai yang berkaitan dengan terowong SMART iaitu… Read more

Bila Bekerja, Bawalah Hati (sebuah kisah)

Pada suatu ketika dahulu, Dieter Zetsche,  CEO merangkap pemilik  syarikat kereta yang terkemuka di dunia, Mercedes Benz telah berhadapan dengan masalah kebocoran paip air di bilik mandi di dalam rumahnya. Paip tersebut selalu bocor sehinggakan beliau khuatir anaknya yang selalu bermain di bilik air akan tergelincir dan jatuh disebabkan oleh keadaan lantai… Read more

Keputusan Malaysia Lawan Bahrain Malam Tadi – Kelayakan Olimpik

Malam tadi perlawanan berakhir dengna keputusan Malaysia 1 – Bahrain 2. Maknanya Malaysia kalah kali ke 4 dalam kumpulan kelayakan peringkat asia ini. Dengan itu, Malaysia gagal layak ke Olimpik. Namun, takpelah yang penting kita telah main bersungguh2 tanpa erti lelah. Untuk perlawanan akan datang, teruskanlah permainan yang tak mengerti… Read more

AR Badul Lamar Hani Gebu

Korang ingat tak dengan kumpulan Gebu yang mengambil bahagian dalam pertandingan Maharaja Lawak Mega (MLM) yang disiarkan di Astro Warna tahun lepas (2011)? Kalau korang ingat, sudah semestinya korang kenal dengan salah seorang ahli kumpulan Gebu iaitu Hani aka Haryani Othman kan? Wahh..kalau nak tahu, rezeki Hani yang baru saja… Read more