Alat Kawal TV Paling Kotor di Hotel

Percaya tak itu adalah hasil kajian yang dilakukan oleh penyelidik Universiti Houston. Menurut kajian tersebut juga, alat kawalan televisyen dan suis lampu tepi katil adalah yang tempat atau benda paling kotor yang boleh didapati di bilik hotel. Ini logik juga kerana itu adalah benda yang paling biasa disentuh oleh pelanggan… Read more

Kos Selenggara Terowong SMART Meningkat Kerana Sampah

Menurut berita terkini, pihak pengurusan SMART mengatakan bahawa masalah lebihan sampah menyebabkan peningkatan kos selanggara terowong SMART. Dalam menghadapi masalah sampah ni, pihak SMART terpaksa membelanjakan kira2 RM12 ribu dengan penggunaan sistem perangkap sampah automatik. Lebihan sampah ni sebenarnya datang dari dua buah sungai yang berkaitan dengan terowong SMART iaitu… Read more

Bas Persiaran Brunei Kemalangan Di Malaysia

KOTA KINABALU: Punca sebenar kemalangan sebuah bas persiaran dari Brunei di Kilometer 8.9 Jalan Tamparuli-Ranau yang mengorbankan tujuh nyawa baru-baru ini dijangka akan diketahui dalam masa satu minggu lagi. Ketua Polis Daerah Tuaran, Deputi Superitendan Zaharuddin Rasip berkata pihak Puspakom kini sedang giat menjalankan pemeriksaan terhadap bas berkenaan untuk mencari… Read more

10 tisu tandas yang unik dan menarik

Tisu tandas pun ada macam-macam design. Tisu tandas rumah korang design macamana? Sayang nak guna ni hahahahahaha.

Iklan Sayangi Alam Sekitar

Kesian kat binatang-binatang ni jadi mangsa..huhu. Apa-apa pun sama-sama la kita menjimatkan tenaga dan menjaga alam sekitar ye. Gambar-gambar ni mempunyai banyak mesej kepada kita. Contohnya macam jangan bazir air, letrik dan juga sayangi tumbuh-tumbuhan.

Kalaulah Sungai di Malaysia macam di Korea

Korang tau tak, Cheonggyecheon River dahulu merupakan sebatang jalan raya yang sibuk dan sesak. Bukan itu sahaja, ia mengundang kepada masalah banjir dan juga alam sekitar. Landscape architect kat sana berjaya selesaikan masalah ni dengan membina sebatang sungai…huh, sungai? yup, sungai.. sistem ni lebih kurang macam sistem pengaliran/ saliran ataupun… Read more