Kanak-kanak Bina Loji Nuklear.

Ini adalah kisah benar yang dipetik dari isu semasa. Loji nuklear yang di bina oleh kanak-kanak tersebut telah membuat pihak polis dan bomba gelisah tak tentu arah. Ini mungkin sebab pendedahan terhadap perkara tersebut mampu mendorong kanak-kanak membuat perkara diluar jangkaan kita. Adakah kanak-kanak itu bijak? atau pengaruh televisyen? BERLIN… Read more

Undang-undang seluruh dunia.

THAILAND : Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam. SWISS : Dilarang berkebun di hari minggu. SWEDIA : Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka. KOREA SELATAN : polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima dari para pemandu… Read more

29 Rahsia Negara yang perlu diketahui.

Artikel ini dipetik dari Military of Malaysia (Fakta yang saya kemukakan ini mungkin di bawahnya ada yang tidak tepat kerana tidak dapat disahkan kebenarannya. Saya berharap ada pembaca yang akan terangsang mindanya dan cuba mencari kebenaran akan cerita-cerita di bawah ini) Malaysia pernah menghantar pasukan tentera semasa Perang Vietnam bagi… Read more

Kucing Bersayap di China

CERITA 1 Sebenarnya, fenomena kucing bersayap ini bukanlah yang pertama kali. Anak kucing ni sebenarnya dilahirkan normal kemudian mula tumbuh bulu membentuk sayap.

Hanya Jadi Pak Sanggup.

Masih ingat kisah budak 13 tahun menjadi bapa? Kalau tak ingat, sila klik SINI. Mengikut sumber terkini dari surat khabar, budak tersebut hanya jadi pak sanggup, kerana si wanita telah berlaku curang terhadapnya.. haha. macam-macam hal la kan. Di bawah adalah petikan berita untuk kisah tersebut. LONDON – Pak sanggup…. Read more

Teknik buat duit melalui ebay -Berkesan atau Tidak??

Dua tiga hari lepas aku baru sahaja membeli ebook dari sifulan ni, secara keseluruhannya aku memang puas hati dengan ebook ni, RM50 sungguh berbaloi untuk dapatkan ilmu beliau. Aku boleh cakap teknik buat duit dengan ebay ni 95 % lagi senang dari buat blog.

Restoran atas pokok

Satu lagi design restoran kat atas pokok yang di inspirasikan dari kepompong rama-rama dan juga berdasarkan impian zaman kanak-kanak, cerita dongeng dan imiginasi. Restoran ni cuma ada 18 tempat duduk dengan lebar 10 meter dan setinggi 12 meter.

Kenangan dahulu.

Kuala Lumpur sekarang penuh dengan kemajuan. Bangunan tinggi – tinggi.. Berwarna warni dengan ragam manusia. Sekarang kuala lumpur penuh dengan kunjungan, siang mahupun malam. Mesti ada antara kita yang belum pernah tahu wajah disebalik kemegahan yang ada sekarang kan? Bagaimana wajah kuala lumpur yang dahulu nya? Bagi yang pernah mengalami… Read more