Google Earth Spot ‘Tuhan’? Betul ker.??

BERN – Korang percaya tak kalau Google Earth dapat mengambil gambar Tuhan.?? Fenomena aneh dan pelik telah dirakam oleh Google Street View. Layanan pencitraan digital tersebut menangkap gambar yang dikatakan sebagai pemunculan Tuhan di Bumi. Gambar yang berbentuk bayang-bayang tersebut tampak tergantung di udara, di sebuah danau di Quarten, Swiss…. Read more

Tahu Tak Ada Kaum Makan Tanah??

Bagi masyarakat Tuban di Jawa Timur, Indonesia, tradisi memakan tanah liat panggang ibarat seperti memakan gula-gula yang berperisa coklat. Malah, makanan tersebut juga dapat dijadikan snek dan makanan jenis ini juga mudah didapati di kedai-kedai kecil dengan harga Rp. 20 ribuMakanan daripada tanah liat merupakan makanan yang tradisional masyarakat Tuban… Read more

9 Kotak Tisu Unik

Macam-macam jenis kotak tisu ada. Kreatif betul designer kotak tisu ni. Dapat yang macam ni kan best. Cool je tarik tisu dari cawan. Kotak tisu buah-buahan pun ada. Kotak tisu yang mengerikan, keluar daripada hidung dia. Geli pun ada. Haha. Kononnya macam buat magik la, keluarkan tisu daripada topi magik…. Read more

Ubi Kangkang -Pelik Betul

Ubi kangkang Sejenis ubi berbentuk aneh telah dijumpai oleh seorang penduduk tempatan. Ubi tersebut dinamakan ubi kangkang kerana ia benar-benar menyerupai kaki seorang manusia yang sedang mengkangkang. Penemuan ini mencetuskan banyak tanda tanya dikalangan orang ramai, para pengkaji dan peminat mistik. Adakah penemuan ubi ganjil ini mempunyai kaitan dengan benda… Read more