Gelagat tunggu hari kiamat

Hari ini iaitu 21 Disember 2012 ada segolongan orang percaya kiamat akan berlaku. Berikutan itu dibeberapa negara macam-macam gelagat berlaku. Di China, pihak berkuasa disana telah menangkap hampir 1,000 orang dalam operasi memburu sebuah kumpulan Kristian yang dikenali sebagai Tuhan Maha Besar yang menyebarkan khabar angin tentang hari kiamat ini…. Read more

Cari kelapa jumpa tengkorak

Seorang pengutip kelapa,Wan Hussain Wan Hamat, 51 terkejut apabila dia menjumpai rangka tulang manusia dengan pakaian yang terkoyak di dalamnya di di Kampung Atas Pinggir, jam 9.30 pagi, semalam.. Menurut Pak Hussain, rangka itu dipercayai adalah seoarang warga tua yang dikenali Pok Loh lawyer atau Abdullah Salleh, 75. Sebelum ini,… Read more

16 Tips Jimat Minyak Kereta

1.Isi minyak sebelah malam atau awal pagi apabila cuaca sudah sejuk. Mengisi minyak pada waktu malam akan mengurangkan gas dalam petrol atau diesel.Kandungan gas dikatakan banyak pada waktu siang yang panas dimana setiap liter yang di isi pengguna akan rugi sebab haba petrol bercampur lebihan gas dalam kandungannya. 2.Isikan minyak… Read more

Fenomena Zombi Dari Segi Saintifik.

Memandangkan filem seram amat diminati ramai,terutamanya filem yang melibatkan karakter Zombi.Malah,terdapat juga agensi yang ditubuhkan di Barat khas untuk mengkaji berkenaan Zombi. Filem Zombi kebanyakannya sama sahaja cara penyampaian ceritanya.Tetapi adakah anda pernah terfikir sejauh mana kewujudan Zombi ini?Melalui kajian yang telah dijalankan,mereka menyelidik mengenai otak,deria,sistem peredaran darah,suhu badan dan… Read more

Ditawar RM3 juta cerita karut, Apex kekal hingga 2015

Berita sebelum ini yang mengatakan penjaga gol Kelantan, Khairul Fahmi Che Mat  ditawarkan kontrak RM3 juta adalah cerita karut. Perkara ini disuarakan Setiausaha Agung Persatuan Bola Sepak Kelantan , Azman Ibrahim. “Surat pun kita tak terima, jadi macam mana cerita karut ini boleh timbul.”“Mereka buat pelbagai kenyataan tetapi satu apa… Read more

Suami Kencing Muka Isteri.?

OMG.!! Tak tertahan tika dengar berita-berita zaman sekarang yang semakin hari semakin berkelakuan pelik bahkan menyerupai binatang..yuckkss..!! Baru-baru nie ada keluar kat Harian Metro tentang kes seorang suami yang tergamak kencing isteri sendiri selepas meliwatnya, hal ini berlarutan sehingga 5 tahun. Apabila si isteri dah tak tahan menanggung seksa lagi,… Read more

Kuntilanak Oh Kuntilanak..

Maka tersebutlah kisah 3 ekor pontianak yang masing-masing nak tunjuk teror satu sama lain. Lalu diorang pun mengadakan sebuah pertandingan nak tunjuk sapa paling power. Pontianak yang paling muda diberi kesempatan untuk memulakan pertandingan. Lalu dia pun terbang secepat kilat, tak sampai 2minit dah balik. Mukanya penuh dengan lumuran darah,sangat gerun dan menyeramkan. Terus dia… Read more

Peta Tempat Menarik di Kelantan

Kelantan merupakan negeri kelahiran ku. Kat sana terdapat banyak tempat yang boleh dikatakan menarik untuk dikunjungi. Kepada yang belum pernah mengunjungi negeri Kelantan boleh ke sana. Antara tempat yang menarik adalah seperti di bandar Kota Bharu, terdapat Masjid Muhammadi, Pasar Siti Khadijah, Muzium dan sebagainya. Jika anda nak ke tempat… Read more

Misteri Gua Son Doong Yang Bersiul

Gua Son Doong di Vietnam memiliki ukuran panjang sekitar 5 km, tinggi 200 m, dan lebar 150 meter. Gua ini telah dinobatkan sebagai gua terbesar di dunia mengalahkan Gua Kijang di Malaysia yang hanya memiliki ukuran 2km, tinggi 100 meter, dan lebar 90 meter. Gua Son Doong yang terletak di… Read more

Tempat-tempat Menarik Untuk Kanak-kanak

Cuti sekolah bulan 6 pun dah tamat, tapi nanti akan datang ada lagi cuti sekolah. Time cuti ni lah, nak bawak anak2 berjalan melawat tempat-tempat menarik. Sebenarnya banyak tempat yang kita boleh bawa anak2 kita ni. Saya just nak senaraikan secara umum sahaja. Tempat-tempat tersebut adalah seperti berikut: Zoo –… Read more