ohhh Spongebob Squarepants – Sejarahnya

Pada tahun 2010, usia Mr Krabs, watak dalam kartun Spongebob, ialah 68 tahun. Ini  berdasarkan episode ‘Sleepy Times’ dimana tarikh lahir Mr Krabs ialah 30 November 1942, alamatnya di 3541 Anchor Way, Bikini Bottom. Tarikh lahir Spongebob ialah 14 Julai 1986. Ini bermakna, sekarang usia Spongebob adalah 24 tahun. Surat… Read more

Robot Gundam yang Sebenar

Sape penah tengok siri Gundam mesti teruja dengan robot ni. Diorang dah tak main yang kecik-kecik, buat yang besar terus. Paling cool sekali bila robot ni boleh gerak-gerak kepala. Hurm, mungkin diorang nak bina teknologi gundam lepas ni. syok kan? P/s: model ni setinggi 60 kaki dan mengikut saiz sebenar… Read more

Geng the Movie bakal Muncul

Weh, filem geng the movie -upin ipin dah siap la!! Dan Bakal ditayangkan…… Hurm, nape aku tak sabar sangat nak tengok? Biase la, aku suke tengok animasi..,,otak cam kartun sikit..hahaha

Buat Animasi gif guna photoshop & photoscape

Sebenarnya senang je nak buat animasi gif ni, guna photoshop pun boleh. Tapi kalau nak cepat guna photoscape. Korang boleh tengok tutorial guna photoshop tu kat creativetechs.com dalam bahasa inggeris. Kalau korang dah tak faham sangat, korang try translate dalam bahasa melayu guna citcat.com Tutorial untuk buat photoshop susah la… Read more