Shebby Dilantik Pengarah Bolasepak Blackburn

Ini berita yang agak mengejutkan kerana ada personaliti dari negara kita dilantik ke jawatan dalam suatu kelab luar negara. Blackburn merupakan salah satu kelab bolasepak di England. Cuma Blackburn ni baru je turun ke divisyen 2 dalam liga Inggeris. Tetapi perlantikan merupakan satu pengiktirafan kepada rakyat Malaysia. Hm, macam mana… Read more

Meminta Maaf dan Memaafkan..

Meminta maaf dan memaafkan..apa definisi sebenar di sebalik kata-kata MAAF yang 1 ini? Apabila korang dah buat orang lain bengang, korang mestilah meminta maaf kat diorang. Dan kalau orang lain pulak yang membuat salah kepada korang, maafkanlah juga kesalahan diorang. Perkataan ini sering diucapkan ketika kita berada dalam keadaan serba… Read more

Projek Balas Dendam Ntah Apa Ntah..

Selepas jbc membelasah dan melanggar m_g, Beliau terloncat-loncat tanda gembira. tiba2 satu malam, m_g telah menjadi hantu!! Beliau ingin membalas dendam kpade saudara jbc yg tlh belasah dan melanggar beliau. Beliau pon merancang plan Z untuk membalas dendam. Keesokan harinya, m_g telah pergi ke rumah jbc dan mencuri motor nya…. Read more

Lukisan 3D Di Dinding Rumah

Hmmm…pernah tak korang tengok lukisan ala 3d di tepi-tepi jalan ataupun galeri lukisan? Sekarang, dah wujud satu fesyen baru dimana lukisan 3d nie dilukis di dinding rumah pulak bagi tujuan hiasan rumah. Tentu korang tertanya-tanyakan..cantik ke tak hasilnya nanti.. So..apa kata korang layan dulu gambar-gambar yang disediakan. Pastu kalau nak… Read more

Lelaki Kacak

Apa yang korang rasa apabila mendengar perkataan lelaki kacak? Tentu anda akan terpikir tentang lelaki yang kacak bukan. Sebagai contoh seperti Aaron Aziz ke, takpun David Beckham ke dan ramai lagi. Tetapi macam mana pula mereka yang tak kacak, adakah mereka boleh jadi lelaki kacak? Sememangnya boleh sepatutnya, sebab lelaki… Read more

Sebingkis Cebisan Sebuah Renungan..

Pada satu masa dahulu, ada seekor kura-kura yang selalu memandang sinis terhadap seekor katak. Apabila katak tersebut telah hilang sabar terhadap perlakuan biadab kura-kura terhadapnya, ia pun bertanya kepada sangkura-kura itu. “CikKura-Kura, pernahkah aku menyakiti hatimu, sehinggakan kau selalu memandang sinis terhadapku dan tidak pernah menegurku walau sekalipun.?” Kura-kura pun… Read more

Rahsia Rambut Cantik Kate Middleton

Wow..korang nampak tak apa yang aku nampak..? Kate Middleton dengan stail rambutnya yang sangat menarik.!! Camne dia buat rambutnya nampak macam original ek.? Tak macam hasil ‘goresan’ dan ‘contengan’ salun murahan..!! Of course la beb..dia nie kan ratu England beb..tak mainlah salun-salun ciput..!! Ye tak..?? Hmmm..korang nak tahu tak hasil… Read more

4 Jenis Sahabat Setiamu

1. Jenis Pengkritik  Teman dengan jenis ini akan selalu mengingatkan kita ketika kita melakukan kesalahan. Tanpa diminta pun, dia akan selalu mengkritik kita bila melakukan sesuatu hal yang menyimpang atau menyalahi batasan. Rakan jenis ini sangat baik untuk mengingatkan kita pada jalan yang benar, meskipun kadang kala menyakitkan hati mendengar… Read more

Bilangan Cuti Umum Dikekalkan

Menurut berita terbaru, kerajaan tidak akan mengurangkan cuti umum walaupun selepas perlaksanaan gaji minimum di sektor pekerjaan. Ini kerana ada pendapat yang mengatakan cuti umum akan kurangkan supaya dapat meningkatkan produktiviti di kalangan pekerja apabila gaji minimum dinaikkan. Namun, kerajaan memberi jaminan cuti umum tidak akan dikurangkan semata2 untuk meningkatkan… Read more

Keputusan Terkini Malaysia Lawan Korea Selatan Kelayakan Piala Thomas 2012

Keputusan sekarang memihak kepada Malaysia dengan mendahului Korea Selatan 3 – 1. Tinggal lagi satu perlawanan melibatkan perseorangan ketiga. Namun kita telah berjaya menjadi juara kumpulan dan akan menentang India di peringkat suku akhir. Harap dapat kekalkan momentum kemenangan dan seterusnya layak ke peringkat akhir Piala Thomas nanti. Kita hanya… Read more