Rekabentuk Apartment Dengan Dinding Bilik Boleh Gerak

Pernah tak jumpa bilik dalam apartment yang boleh berubah saiz atau luas? Ini saya nak tunjuk kat bawah, apartment yang mempunyai dinding boleh gerak atau alih supaya kita boleh modify luas dan saiz bilik. Sila tengok contoh, kreatif tak?: Cuba tengok dinding yang kat tengah tu, boleh digerak bila2 masa… Read more

Rekabentuk Apartment Unik

Rekabentuk bangunan yang pelik  dari seluruh dunia menghasilkan satu identiti yang unik yang merupakan hasil luahan kreativiti dari arkitek yang hebat dari sleuruh dunia. Jom tengok antara 20 bangunan apartment yang agak pelik dan unik. 1) Expo 67 – Montreal Quebec, Canada – inspirasi dari Lego

Rollercoaster Paling Sempoi.

Siapa pernah naik rollercoaster? Tak kisah la di mana pun, Genting Highland? Pesta Kampung? Time Square? Sunway Lagoon? Apa perasaan anda bila naik rollercoaster? Berani kah anda naik rollercoaster seperti gambar di bawah ini?