Chelsea Terpaksa Pulang Awal

Chelsea mencipta sejarah hitam apabila menjadi juara bertahan pertama yang gagal melepasi saingan peringkat kumpulan pada kempen Liga Juara-Juara.Skuad The Blues gagal melayakkan diri ke pusingan kalah mati meskipun membelasah FC Nordsjaelland 6-1 dalam aksi terakhir Kumpulan E di Stamford Bridge. Kemenangan itu tidak mampu menyelamatkan maruah Chelsea yang dibimbing… Read more

ATM rampas pil kuda RM8 juta

Dilaporkan sejak mengambil alih kawalan sempadan Malaysia-Thailand selama 4 hari, ATM telah berjaya merampas 398,000 biji pil kuda dan nilai rampasan itu dianggarkan benilai RM 8 juta, kelmarin. Rampasan itu dibuat ketika serbuan di pangkalan  Ibrahim Pencen, Rantau Panjang pada jam 11.15 malam. Ketika kejadian,  anggota yang bertugas terserempak dengan… Read more

14 Fakta Menarik Tentang Meteor.

1.Apabila meteor menghasilkan cahaya yang mencukupi maka terbentuklah bayang-bayang di bumi,ia dipanggil bola api(fireball). 2.Meteor ialah zarah kecil daripada angkasa yang menghasilkan cahaya kerana ia memasuki atmosfera bumi. 3.Apabila bola api meletup di atmosfera,ia dipanggil bolide. 4.Meteor,saiznya bermula dari sekecil sebutir pasir kepada sebesar sebiji bola besbol. 5.Meteor yang terbesar… Read more

Hanya Kerana 20sen.

Beberapa tahun dahulu,terdapat seorang Imam yang berasal dari Thailand telah dipanggil ke Malaysia untuk menjadi Imam tetap di sebuah masjid di Malaysia.Telah menjadi kebiasaan baginya menaiki bas untuk pergi ke masjid. Pada suatu hari,selepas Imam membayar tambang dan duduk di dalam bas,dia tersedar yang pemandu bas tersebut telah memulangkan wang… Read more

Enam Maut Nahas Viva-Bas Ekspres.

Enam termasuk empat beranak terbunuh dalam kemalangan ngeri yang melibatkan sebuah kereta perodua Viva dan sebuah bas ekspres di Kilometer 129.5 Jalan Kuala Terengganu-Kuantan berhadapan Sekolah Kebangsaan Meraga,Beris semalam. Tragedi pada pukul 4.30 pagi itu berlaku apabila kereta dinaiki lapan mangsa yang dalam perjalanan dari arah Kemaman menuju ke Kuala… Read more

Mayat Bayi Disangka Sampah.

Seorang jemaah Masjid Al-Rahman di Alor Setar terkejut apabila menemui mayat bayi di dalam beg kertas yang disangka mengandungi sampah-sarap.Mayat bayi lelaki tersebut dibuang di depan pintu tandas masjid itu kelmarin. Beg itu ditemui pada pukul 8.45 malam iaitu ketika Ishak Chik,54,hendak menutup pintu pagar masjid selepas menunaikan solat Isyak… Read more

Mak Tendang Bola Kat Muka Anak

Hmmmmm…macam-macam yang berlaku pada dunia zaman sekarang. Baru-baru nie laman video Youtube heboh dengan kemunculan video seorang ibu yang sedang bermain bola dengan anaknya telah dengan tidak sengaja menendang bola itu tepat ke arah muka anak kecilnya yang berusia antara 3-4 tahun itu. Sedang anaknya syok-syok bermain bole sorang-sorang, maknya… Read more

Lawak Polis dan Pemandu Antarabangsa

Kisah ini terjadi pada tahun 1990 semasa aku dan seorang rakan hendak mencari kedai spare-part motor. Aku yang pada masa itu memiliki lesen ‘L’ dengan penuh bangga lagi confident membawa motor kapcai ayahku untuk mencari kedai spare-part motor tanpa perancangan ke arah mana kami harus cari kedai tersebut . Di… Read more

Hantu Perfume Dispenser..

Suatu malam, setelah selesai menguruskan mayat seorang lelaki mangsa kemalangan, Ali pun bersiap-siap hendak pulang. Ali baru sahaja selesai bertugas sebagai pegawai pembantu perubatan di hospital berkenaan. Sebelum pulang, Ali masuk ke bilik air untuk mandi. Hanya Ali seorang ketika itu. Keadaan sunyi sepi, sesekali kedengaran bunyi cengkerik bersahutan.Sedang Ali… Read more

Renungkan……..

Mungkin ada yang pernah baca cerita ni tapi tak salah kalau aku ingatkan sekali lagi.. Suatu hari pada masa Sembahyang Jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah… Tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam.. Tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa… Read more