Jambatan kedua Pulau Pinang dijangka siap awal

Jambatan Kedua Pulau Pinang dijangka siap 2 bulan lebih awal daripada tarikh asal. Pembinaan Jambatan kedua ini diuruskan oleh Jambatan Kedua Sdn Bhd (JKSB) yang ditubuhkan 9 Julai 2008. Sehingga kini, projek pembinaan ini telah siap 90.15 peratus dan dijangka siap pada September 2013 ini. Ilustrasi Jambatan Kedua Pulau Pinang… Read more

Chelsea Tidak Mahu Lampard Lagi

Karier Frank Lampard bersama skuad The Blues sampai ke penghujungnya selepas dia diarah untuk mencari pasukan baharu sebaik musim perpindahan pemain dibuka 1 Januari 2013.Menurut satu sumber dalaman kelab yang berpangkalan di Stamford Bridge itu,Lampard sangat tertekan kerana dia mahu terus bermain untuk Chelsea tetapi Chelsea memberitahunya supaya mencari kelab… Read more

Produk Amerika Yang Bukan Berasal Dari Amerika

Biasanya kebanyakkan barang atau produk-produk bagi sesebuah negara mestilah berasal dari negara tersebut.Tetapi berlainan pula di Amerika kerana terdapat lebih kurang 6 produk Amerika tetapi ia sebenarnya bukan berasal dari Amerika.Diantara produk tersebut adalah: 1.Bendera Amerika Menurut laporan daripada Persatuan Pengilang Bendera Amerika,mereka telah mengimport bendera Amerika yang bernilai USD$22… Read more

Penyanyi Asal Lagu Doraemon.

Diantara cerita kartun yang digemari ramai,tidak kira muda atau tua ialah cerita Doraemon.Rasanya ada juga antara mereka yang siap hafal lagu tema Doraemon.Jadi,di sini nak kongsi sikit siapakah pemilik suara lagu Doraemon yang digemari ramai sehingga sekarang. Penyanyi asal lagu Doraemon bernama Satoko Yamano.Satoko Yamano yang lahir pada tahun 1963… Read more

Penulis Sambilan Blog Diperlukan

Adakah anda berminat untuk menjadi penulis blog esempoi secara sambilan? Mudah sahaja kerjanya, hanya perlu baca paper online seperti metro, kosmo, berita harian dan sebagainya. Selepas tu amik mana2 berita yang menarik dan taip secara ringkas post2 berkaitan. Tak perlu panjang2 atau copy n paste dari artikel asal tapi hanya… Read more

E-Tukar Milik Sementara Akan Wajib Digunakan

Menurut berita terkini, Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) akan mewajibkan semua syarikat kenderaan terpakai menggunakan sistem baru bagi penjualan kenderaan terpakai. Sistem ini diberi nama e-Tukar Milik Sementara dan diwujudkan dengan tujuan untuk melindungi kepentingan pengguna atau pemilik kenderaan yang menjual kenderaan mereka kepada syarikat kenderaan terpakai. Sistem yang diperkenalkan sejak… Read more

Facebook dan Transformasi Profile

Facebook kembali memperbaiki diri dengan operasi wajah. Jejaring sosial paling popular itu kini mempunyai paparan baru berkaitan profil yang berubah secara signifikan. Menarikkan??? Seperti dijelaskan dalam blog rasminya, reka bentuk baru itu bertujuan untuk memudahkan pengguna dalam mengumpulkan maklumat penting sesorang dari profil mereka dengan lebih cepat. Perhatikan Fb stail… Read more

DBKL Beri Diskaun Kompaun Trafik

Menurut berita terkini, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) akan memberikan diskaun bagi bayaran kompaun kesalahan trafik sepanjng bulan februari ini. Diskaun ini adalah sempena sambutan Hari Wilayah Persekuatuan yang disambut pada 1 Februari 2012. Diskaun yang diberi adalah dengan pengurangan RM30 bagi setiap kompaun yang perlu dibayar bagi kesalahan trafik… Read more

Pendatang Jadi Ulat

Rasanya ramai yang pernah dengar dan tahu tentang ulat tiket. Kebiasaannya ulat tiket ni orang malaysia kita jugak, tapi sekarang ni pendatang asing pun jadi ulat tiket. Dahla ulat tiket tu pun benda yang tak bagus, lagilah pendatang asing pulak tu kaut untung. Jadi ulat tiket ni memang dapat untung… Read more