Tips Dan Cara Untuk Naikkan Ranking Alexa – Part 1

Hari ni saya nak kongsi sikit tentang cara-cara untuk tingkatkan ranking alexa. Tapi kenapa nak kena naikkan ranking alexa ni? banyak sebab sebenarnya, terpulang pada masing2 untuk menentukan sebabnya. Ada yang nakkan ranking tinggi sebab nak promote blog, ada yang nak ranking tinggi sebab kepuasan, ada yang nak jadi top… Read more

Pelancaran Model Baru Perodua Myvi 2011

Perodua telah melancarkan model baru Perodua Myvi pada 16hb Jun 2011. Model ini adalah untuk menggantikan model myvi yang lama. Seperti yang kita semua tahu, model myvi merupakan model terlaris di pasaran malaysia. Model baru ini dipertingkatkan dari segi reka bentuk serta pelbagai fungsi yang lain. Model ini akan dijual… Read more

20 Bukti Keagungan Ciptaan Allah Pada Manusia

1. Jika semua saluran urat darah dalam tubuh manusia dicantumkan ia boleh meliputi Jalan Raya sepanjang 96,000. Kilometer. 2. Saraf ditubuh badan manusia dapat menghantar impuls kira-kira 90 Meter sesaat. 3. Jika usus kecil manusia dibelah dan dicantum-cantumkan, ia boleh memenuhi kawasan seluas 9.2 Meter persegi. 4. Manusia akan hilang… Read more

Nike jual makanan – Just Do Eat

Nampaknya trade mark NIKE ditiru oleh kedai pembuat roti di Taiwan. Daripada trademark asal NIKE “Just Do It” kepada “Just do eat” … hurm..ceh, publisiti murahan…hehe

Cacatan 2009 untuk 2010

Selamat Tahun baru buat pembaca esempoi.com. Harap-harap belum terlambat untuk mengucapkannya sebab semalam tak sempat nak buat post baru disebabkan busy dengan rumah sewa dekat shah alam. Penat tak terhingga..huhu. Hari ni penat nak angkat barang pulak. Kat sini aku nak catatkan beberapa perkara tentang 2009 yang aku sendiri taknak… Read more