Asal-Usul Nama Hantu

1.Hantu Raya Berasal dari Tanah Melayu.Dipercayai terkorban di dalam satu kemalangan jalan raya,sebaik saja keluar dari Pudu Raya untuk pulang berhari raya.Kegemarannya mencuri kuih-kuih raya.Tempat menginapnya disyaki di balai-balai raya. 2.Hantu Langsuir Dikenal pasti berasal dari Tanah Seberang.Ceritanya bermula di suatu pagi raya bila seorang suri rumah sedang memasang langsir… Read more

6 Rahsia Menggoda Lelaki (Khas Untuk Wanita Bersuami Sahaja)

Hmm..bagi para wanita yang bergelar isteri mithali di luar sana,,dah tentulah keinginan untuk memikat dan menggoda sang suami tengah hangat membara di hati kan? Jangan risau, di sini eSempoi akan kongsikan sedikit cara untuk menggoda hati suami anda agar kasih sayangnya melimpah ruah terhadap anda selalu. 1. Jeling Seksi Bak… Read more

Barrack Obama & David Cameron Kissing??

Surf punya surf..google punya google..lalu terbelalak lah mata aku dengan 1 penemuan mengejutkan yang aku jumpa dalam Google Image..dimana kat sana ada 1 gambar yang menjadi fenomena dunia semasa sekarang ini iaitu imej gambar Presiden Amerika Syarikat, Barrack Obama dengan Perdana Menteri Britain sedang asyik bercium dengan penuh elegan nya..aikkk..elegan… Read more

Kerana Basikal – Cerita Kelakar Hari Ini…

Seorang cikgu sedang mengendalikan aktiviti sukan di padang sekolah. Seperti biasa, cikgu akan menyuruh murid-muridnya melakukan regangan otot. Semua murid diarah berbaring, mengangkat kaki lalu menggerakkannya seperti sedang mengayuh basikal. Cikgu asyik memerhati seorang murid yang dari tadi menggerakkan kaki, tiba-tiba memberhentikan kayuhan kakinya. Lalu cikgu itu pun terus le… Read more

Video Maharaja Lawak Minggu Ke 11 – Nak Download?

Nak tanya pembaca esempoi, boleh ke kita download video dari youtube terutamanya video maharaja lawak setiap minggu. Kalau asyik nak tengok kat youtube payah juga. Lebih2 lagi kalau line internet lembap. Kena yang pakai broadband cam aku ni, payah jugak nak nunggu video abis buffering. Maharaja lawak minggu ke 11… Read more

Dialog Antara 2 Hantu..

Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya, “Apsal kau ni asyik menggigil je?” “Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati… Read more