Bujang Taniku masuk perangkap

Seekor buaya yang digelar ‘Bujang Taniku’ akhirnya berjaya ditangkap setelah hampir 2 minggu diburu. Buaya itu dipercayai telah membaham seorang lelaki Indonesia pada bulan lepas. Buaya jantan sepanjang 4.66 meter ditangkap pada jam 8 pagi setelah umpan ayam yang dipasang semalam oleh Perbadanan Perhutanan Sarawak (SFC) di anak sungai Ladang… Read more

Ayamas Nafi Guna Antibiotik Chloramphenicol Dalam Produk

Syarikat Ayamas semalam telah menafikan mereka menggunakan antibiotik yang diharamkan pihak berkuasa dalam produk ayam keluaran syarikat mereka. Difahamkan sebelum ini  pihak veterinar negeri Sarawak melarang mengimport produk ayam keluaran Ayamas ke  sana kerana didakwa mengandungi antibiotik yang dikenali sebagai Chloramphenicol. Perkara ini mengejutkan pihak Ayamas. Menurut Pengurus Besar Kumpulan… Read more

AYAMAS Nafi Guna Antibiotik Chloramphenicol

Ayamas Food Corporation Sdn Bhd(Ayamas) telah menafikan dakwaan yang menyatakan syarikat itu menggunakan antibiotik yang diharamkan pihak berkuasa dalam produk ayam keluaran syarikat tersebut seperti yang didakwa sebelum ini. Menurut Pengurus Besar Kumpulan Komunikasi Korporat Ayamas,Rosniza Baharum pihaknya sangat terkejut mendengar larangan import produk ayam keluaran Ayamas ke Sarawak oleh… Read more

20 Panduan Pemakanan Bagi Penghidap Diabetes(Kencing Manis).

Mungkin ramai diantara penghidap Diabetes tertanya-tanya adakah mereka boleh makan makanan itu?makanan ini?Dan mungkin ada yang takut untuk memakan sesuatu.Jadi disini terdapat beberapa panduan pemakanan yang boleh diamalkan oleh penghidap diabetes.Pada hakikatnya,penghidap Diabetes boleh makan seperti mereka yang normal.Namun, harus diingati bahawa penghidap Diabetes harus mengawal berat dan kadar gula… Read more

Body Lee Dong Wook Sexy..!!

Korang pasti kenal pelakon kacak Korea Selatan yang digilai ramai, Lee Dong Wook kan.? Ala..pelakon drama My Girl yang famous pada tahun 2005 tu..?? Takkan tak kenal kot? Kalau korang nak tahu, Lee Dong Wook nie mula berlakon pada tahun 1999. Drama My Girl ni adalah antara drama yang mengangkat… Read more

AR Badul Lamar Hani Gebu

Korang ingat tak dengan kumpulan Gebu yang mengambil bahagian dalam pertandingan Maharaja Lawak Mega (MLM) yang disiarkan di Astro Warna tahun lepas (2011)? Kalau korang ingat, sudah semestinya korang kenal dengan salah seorang ahli kumpulan Gebu iaitu Hani aka Haryani Othman kan? Wahh..kalau nak tahu, rezeki Hani yang baru saja… Read more

Tok Batin Lawak

Maka tersebutlah kisah seorang tok batin yang cukup banyak membantu pihak kerajaan dalam mempromosikan kraftangan masyarakat orang asli kepada para pelancong dari luar Negara. Sebagai menghargai jasanya, tok batin tersebut telah diberikan hadiah saguhati oleh pihak kerajaan. Waaahhhh.. Seronok betul tok batin gamaknya ye..?? Disebabkan terlalu seronok, tok batin yang… Read more

Ayam, Kambing dan Bag – Lawak Kelakar

Ketika Samy melawat India beliau telah terjatuh dan patah rahangnya. Beliau tidak boleh bercakap. Sebagai pemimpin besar, beliau tetap meneruskan grand tour nya….. Pada minggu terakhir kunjungannya, walaupun masih tidak mampu bercakap, Samy berkeras ingin menghantar mesej kepada rakan-rakan kabinetnya. Lalu Samy menangkap seekor ayam dan menunjukkan ke kamera. Kemudian beliau mengambil seekor kambing, dan menunjukkan ke kamera. Dan akhirnya sekali beliau mengambil beg dan ditunjukkan di depan kamera. Dr Ling adalah orang pertama yang melihat klip video tersebut. Dia berkata, “Samy ingin memberitahu kita bahawa India mempunyai makanan cukup kerana beliau menunjukkan kita ayam dan kambing dan dia ingin Malaysia untuk menyumbangkan beberapa beg beras. ” Mahathir yang berdiam diri melihat video itu berkata, “Tidak lah …. apa Samy sedang cuba untuk katakan adalah HE IS COMING BACK. ” Seluruh Kabinet bingung dan melihat kepada Mahathir untuk penjelasan. Mahathir berkata, “AYAM KAMBING BAG.” (“I AM COMING BACK” dengan accent Indianya).