Fakta Maya 1 – Kena Tahu Ni

Organisma hidup yang terdapat pada kulit seorang manusia lebih banyak dari jumlah manusia yang terdapat di muka bumi ini. Otot-otot yang terdapat pada badan manusia membentuk separuh daripada berat badan. Lemak dalam badan manusia cukup untuk menghasilkan 7 buku sabun mandi. Zirafah tidak batuk. Meskipun mempunyai bonggolan, tulang belakang seekor… Read more

Persahabatan antara Babi dengan Harimau

Sriracha Zoo memang suke buat haiwan spesis lain jadi kawan baik contoh anjing dengan babi….tapi kali ni diorang letak harimau dengan babi plak…..geli betul dengan hubungan diorang…huhu..sungguh tak cute, tapi yanti kata babi cute sebab kaler pink…entah la via Mirror.co.uk

Undang-undang seluruh dunia.

THAILAND : Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam. SWISS : Dilarang berkebun di hari minggu. SWEDIA : Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka. KOREA SELATAN : polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima dari para pemandu… Read more

29 Rahsia Negara yang perlu diketahui.

Artikel ini dipetik dari Military of Malaysia (Fakta yang saya kemukakan ini mungkin di bawahnya ada yang tidak tepat kerana tidak dapat disahkan kebenarannya. Saya berharap ada pembaca yang akan terangsang mindanya dan cuba mencari kebenaran akan cerita-cerita di bawah ini) Malaysia pernah menghantar pasukan tentera semasa Perang Vietnam bagi… Read more

Kepala Babi dalam Surau UM

Ya allah sape punye keje ni. Sedih betul aku tengok kejadian ni. Ape la motif orang tu letak kepala babi ni?? Letak kat rumah Allah pulak tu… Hurm bawak-bawak la bertaubat. Apa makna ini semua.Ini dah lebih. Babi adalah simbol penghinaan untuk orang melayu dan islam. Dah la babi, letak… Read more

7 Kesilapan Lazim Dalam Mengurus Wang

JIKA anda bercadang mengukuhkan kedudukan kewangan, anda mesti mengenal pasti terlebih dulu kesilapan pengurusan kewangan yang lazim dilakukan supaya anda dapat belajar daripadanya. Gagal Merancang Alasan yang selalu diberikan oleh mereka yang tidak merancang kewangan ialah “Saya sibuk dengan kerja dan keluarga hingga tidak sempat untuk menguruskan kewangan saya”. Sebenarnya,… Read more