Tiket Balik Kelantan Dah Habis

Tiket bas ekpress untuk balik ke Pantai Timur terutamanya ke Kelantan telah habis dijual samada secara dikaunter atau secara online. Padahal bulan ramadhan baru bermula. Ini merupakan fenomena biasa di musim perayaan kerana ramai anak perantauan negeri Kelantan yang berada di serata semenanjung samada bekerja atau belajar. Namun masih ada… Read more

Azhar Sulaiman Mengaku Murtad Di Facebook

Apa la Azhar Sulaiman ‘main-main’ Mengaku Murtad Di Facebook. Apa dia ingat macam berlakon? Bab-bab akidah mana boleh buat main atau buat lawak. Perbuatan ini memang bodoh punya perangai. Walaupun kita saja lawak -lawak cakap dah murtad, dah dikira murtad dah sebab bab akidah ini termasuk perkara yang tidak boleh… Read more

Ketua Pemuda UMNO Perlis tarik balik hasrat letak jawatan

Semalam berita melaporkan Ketua Pemuda UMNO Perlis, Mohsin Yusoff   menyatakan hasrat untuk meletakkan kesemua jawatannya dalam parti tersebut. Walaubagaimanapun keputusan beliau yang ingin meletakkan jawatannya itu telah ditarik balik  selepas mengadakan perbincangan dengan Ketua Pergerakan Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin. “Setelah berbincang dengan Ketua Pemuda Umno Malaysia, saya dengan ini… Read more

PTPTN hanya senarai hitam peminjam yang terima LOD saja

PTPTN hanya menyenarai hitam peminjam yang dikenakan tindakan saman atau Letter of Demand (LOD) sahaja. Mengikut undang-undang, PTPTN dibenarkan menyenarai hitam peminjam ingkar daripada ke luar negara mengikut peruntukan Seksyen 22A, Akta PTPTN 1987 Akta 55, kata Datuk Ismail Mohamad Said, iaitu Pengerusi PTPTN. Dilaporkan 104,983 saman telah  dihantar sehingga 31 Julai… Read more

Kuntilanak Oh Kuntilanak..

Maka tersebutlah kisah 3 ekor pontianak yang masing-masing nak tunjuk teror satu sama lain. Lalu diorang pun mengadakan sebuah pertandingan nak tunjuk sapa paling power. Pontianak yang paling muda diberi kesempatan untuk memulakan pertandingan. Lalu dia pun terbang secepat kilat, tak sampai 2minit dah balik. Mukanya penuh dengan lumuran darah,sangat gerun dan menyeramkan. Terus dia… Read more

Niat Sebenar Syaitan

Pada zaman dahulu, ada seorang lelaki buta yang amat rajin bersolat di masjid. Bagi memudahkannya berulang alik, dia mengikat seutas tali menghubungkan rumah dengan masjid berkenaan. Berpandukan tali itulah ,dia berjalan setiap hari untuk solat berjemaah. Jarak di antara rumah lelaki buta dengan masjid tidaklah seberapa jauh, namun masalahnya ialah… Read more

Antara Soalan Bodoh Yang Kerap Ditanya

* Anda berader di stesen bas dan rakan anda ternampak sambil bertanya: “Tunggu bas ke?” Anda harus menjawab: “Taklah aku tengah tunggu helikopter, lambat plak ari nie ye” * Anda hendak pergi ke bilik mandi untuk mandi dan rakan sebilik anda bertanya: “Ko nak mandi ke?” Jawab : “Taklah aku… Read more

Video Maharaja Lawak Minggu Ke 10

Aku minggu ni balik kampung seminggu lebih, jadi tak sempat nak tengok maharaja lawak minggu ke 10. Pastu, kat kampung plak tak langgan pakej astro warna, so memang tak dapat nak tengok minggu ke 10 punya aksi. Ni 1st time tak tengok masa ditayangkan. So, ada sesiapa pembaca esempoi kat… Read more

Cik Pon

Tambi baru balik daripada bermain futsal..tambi ni seorang yang penakut..Dalam perjalanan balik..dia lalu di sebuah jalan yang gelap… tiba2 dia terbau sesuatu yang sangat wangii..Dia pun mulalah teringat tentang kisah hantu yang orang kampung dia slalu crita.. Si tambi ni pun dah ketaq teloq2..sebab takut….pastu dia ternampak seorang awek cun… Read more

Aman jumpa hantu..

Boss: dey,thambi saya mahu itu kamu ha cat office saya ye.. Aman: hmmmm.. Aman: warna boss.. Boss: Dey tambhi cat warna putih l..a Aman: tak boleh boss nanti kita bankrupt.. Boss: itu cat warna putih kasi malangka?? hish merapu saja kamu ini.. Aman: bukan camtu tapi nanti pekerja yang nak… Read more