Tuala Sarang Pembiakan Bakteria.

Tuala merupakan peralatan wajib yang perlu kita bawa ketika hendak mandi.Oleh kerana ia digunakan untuk mengelap dan mengeringkan seluruh tubuh,kebersihannya perlulah dijaga dengan baik kerana ia boleh mempengaruhi kesihatan.Tuala yang kotor akan menjadi sarang pelbagai jenis bakteria sehingga ia boleh mengundang kepada masalah kesihatan kulit. Sebaiknya,eloklah jika kita sentiasa memberikan… Read more

Diskaun Dan Rebat Tol Sehingga 37 peratus

Berita gembira untuk para pengguna lebuh raya di mana pihak konsesi lebuh raya  menawarkan diskaun dan rebat tol untuk musim perayaan ini. Diskaun dan rebat tol ini adalah dari 5 peratus hingga 37 peratus. Pemberian diskaun dan rebat tol itu melibatkan 20 syarikat konsesi yang terlibat dalam mengendalikan lebuh2 raya… Read more

Budak 13 Tahun Curi Bas Kilang. Isk.. Isk..

Menurut berita yang dibaca dari akbar Kosmo, budak yang baru berumur 13 tahun cuba curi bas kilang namun gagal melarikannya. Budak itu dikatakan mencuri bas kilang di kawasan perumahan senawang milik penduduk di situ. Tapi penduduk menyedari perbuatannya kerana dia tidak pandai memandu bas tersebut lalu melanggar kereta2 yang diletak… Read more

Pelajar Asing Di Saring Dahulu

Sekarang dah ramai sangat warga afrika yang terdapat di Malaysia ni, terutamanya yang masuk melalui visa pelajar. Tetapi sebenarnya mereka buat kerja lain dari yang sepatutnya iaitu sebagai pelajar. Ramai yang terlibat dalam kegiatan tak bermoral dan juga kegiatan jenayah yang boleh membahayakan rakyat negara kita. Untuk saringan ini, hanya… Read more

Lelaki Tak Malu Mengaku ‘Bakal Menantu’ Istana Kremlin

Moscow – Seorang bekas kontraktor yang sedang menganggur telah mengejutkan pengawal keselamatan Kremlin dalam satu cubaan untuk masuk ke istana, kerana mengikut dakwaannya, beliau mempunyai temujanji dengan presiden Russia,  Dmitry Medvedev yang juga merupakan bakal bapa mertuanya, lapor media tempatan. Beliau lantas dimaklumkan bahawa Dmitry Medvedev hanya mempunyai seorang anak… Read more

Lelaki Handsome vs Lelaki tak Handsome

Kalau lelaki handsome pendiam Perempuan akan cakap: woow, cool giler… Kalau lelaki tak handsome pendiam Perempuan akan cakap: eh perasan bagus… Kalau lelaki handsome berbuat jahat Perempuan akan kata: nobody’s perfect Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat Perempuan akan cakap: memang…. muka pun macam pecah rumah! Kalau lelaki handsome menolong… Read more

Pujuk Memujuk – Cerita Kelakar Hari Ini

Kisah seorang banduan yg bernama Mat,seorang pembunuh yg kejam & ganas..namun akan dihantar ke Hospital Bahagia akibat penyakit GiLa,berikutan tekanan perasaan..si Mat ni punye la emosi apabila die dpt tahu yg die akan dihantar ke Wad GiLa..sbb die mengakui die memang x giLa (x ganas La kalo msuk WAD GILA… Read more

Tempat-tempat Menarik Untuk Kanak-kanak

Cuti sekolah bulan 6 pun dah tamat, tapi nanti akan datang ada lagi cuti sekolah. Time cuti ni lah, nak bawak anak2 berjalan melawat tempat-tempat menarik. Sebenarnya banyak tempat yang kita boleh bawa anak2 kita ni. Saya just nak senaraikan secara umum sahaja. Tempat-tempat tersebut adalah seperti berikut: Zoo –… Read more

Cara Menabung Untuk Melancong

Biasanya, kita ni sibuk dengan kerja2 di pejabat, rumah dan sebagainya. Sekali-sekala kita perlulah pergi melancong bawa isteri dan anak2 untuk melupakan seketika kerja2 yang memenatkan tu. Namun, melancong ni sebenarnya memerlukan kos untuk pengangkutan, penginapan dan makan minum. Jadi sebenarnya memerlukan banyak duit, so untuk itu kita kena mengumpul… Read more