Kegunaan-Kegunaan Lain Ubat Gigi

-Mengurangkan rasa sakit sekaligus mengubati disengat serangga dan menghindarkan dari terluka. -Mengurangkan rasa sakit sementara apabila terbakar kecil dan melecur terkena api. -Mengecilkan jerawat.Letakkan satu titik kecil ubat gigi ke jerawat pada malam hari sebelum tidur. -Mengilatkan kuku. -Menghilang bau di tangan seperti bau bawang,hanyir ikan dan sebagainya. -Membuang dakwat… Read more

5 Bandar Terbusuk Di Bumi

Terdapat beberapa bandar di bumi yang mempunyai aroma yang kurang menyenangkan.Walaubagaimanapun,bandar-bandar tersebut masih lagi menjadi destinasi pilihan dan tumpuan masyarakat bumi. 1.Cancun,Mexico Cancun terkenal dalam kalangan pelancong asing kerana keindahan pantainya.Selain itu,Cancun juga popular kerana baunya yang kurang menyenangkan.Kononnya,bau itu datang dari parit bawah tanah yang terletak dalam kawasan hotel-hotel… Read more

Fakta Menarik Kajian Sains

1. Kuku tangan tumbuh empat kali lebih cepat dari kuku kaki. 2. Pengguna tangan kanan rata rata hidup sembilan tahun lebih lama dari orang kidal. 3. Kalau kita menggosokkan bawang ke kaki,sekitar 30–60 minit,kita akan dapat merasakannya.Ini kerana bawang tersebut mengalir melalui aliran darah. 4. Kita tidak akan boleh bunuh… Read more

Alatan Dapur Yang Kool Tapi Kreatif

Sekarang ni, alatan kat dapur pun menarik dan kreatif. Nak tengok contohnya? Meh tengok penuang susu yang kreatif ni: Yang ni plak pemerah buah, agaknya yang ni lagi senang nak perah kot.. hehe: Pemotong bawang yang kreatif macam ni memang mudah, sekali potong je: Yang ni pemotong buah tembikai, sama… Read more