Malulah Sikit Dengan Orang Cina Ni!

Malu dengan kenyataan kaum Cina di atas,dia bukannya bangun mempertahankan mereka yang menghina hudud.Sebelum ini,Datuk Seri Chua Soi Lek bersikap biadap kerana meghina Islam JAKIM dan Perdana Menteri,Datuk Seri Mohd Najib Razak harus bertanggungjawab,adakah ini bermakna Umno terlalu lemah hingga MCA berani membuat serangan seperti ini?” kata ahli parlimen PAS,Dr… Read more

Kenapa Abby Abadi Dituduh Jual Badan?

Dalam usaha Abby Abadi untuk mendekatkan diri dengan ilmu agama disamping penghijrahannya dalam dunia politik ternyata mengundang pelbagai reaksi positif serta negatif. Namun kebelakangan ini,Abby dilihat bukan saja semakin pandai berkata-kata mengenai ilmu agama,bahkan juga semakin berani mengkritik orang di sekelilingnya.Sikap Abby yang cepat melatah ini akhirnya akan memakan diri… Read more

Pemain Golf Profesional Meludah Merata-Rata?

Semua orang mempunyai tabiat tersendiri apabila berada dalam keadaan tertekan dan stress. Bagi Keegan Bradley, seorang pemain golf profesional yang menjuarai kejohanan PGA yang lepas, dia mempunyai tabiat meludah apabila fikirannya berada dalam keadaan tegang. Dan inilah yang berlaku ketika pusingan terakhir kejohanan Northen Thrust Open yang sedang berlangsung. Walaupun… Read more

Misteri Gua Son Doong Yang Bersiul

Gua Son Doong di Vietnam memiliki ukuran panjang sekitar 5 km, tinggi 200 m, dan lebar 150 meter. Gua ini telah dinobatkan sebagai gua terbesar di dunia mengalahkan Gua Kijang di Malaysia yang hanya memiliki ukuran 2km, tinggi 100 meter, dan lebar 90 meter. Gua Son Doong yang terletak di… Read more

Runtuhan Kota Atlantis Ditemui..??

Pada Mei 2001, seorang jurutera marin yang sedang menjalankan kajian sonar di perairan Cuba telah menemui ketulan batu-batu aneh 2,000 kaki di dasar laut. Ketulan itu hampir sama saiz dan bentuknya, tersusun rapi seperti sebuah kota. Naik ke permukaan, beliau melaporkan kepada ketuanya. Lebih ramai penyelam dihantar untuk memeriksa batu-batu… Read more

Adakah Bank Jujur..???

Setiap dari kita di zaman yang semakin maju,pasti tahu akan betapa pentingnya Institusi perbankan kepada kehidupan kita. Semua orang memerlukannya, tak kira apa kedudukan,atau setidaknya kita dipaksa untuk menggunakan perkhidmatan perbankan. Tapi itu sekiranya dikaji dari pihak kita,bagai mana pula di pihak perbankan? Tidak kah bank yang memerlukan kita? Boleh… Read more

Angelina anak halal ke haram??

:teruja: Korang ada tonton Melodi siaran Ahad lepas tak..?? Ala gosip tentang Si Angelina anak siapa tu lah..?? Nak tau, gadis tersebut adalah anak Watie Elite. Memang sah gadis remaja yang keluar di Melodi itu anak kepada Watie, tetapi dia bukan lahir secara haram. Gadis itu adalah anak halal Watie… Read more