14 Tanda Orang Berbohong

1.Tidak mampu bertentang mata Hal yang paling biasa apabila seseorang berbohong adalah dengan melihat wajah mereka.Terutama di mata.Biasanya orang yang sedang berbohong tidak mampu bertentang atau menatap mata dengan anda.Mereka juga semakin sering mengerdipkan mata.Biasanya seseorang akan berkedip sebanyak 15 hingga 20 kali seminit tetapi dalam keadaan malu,tegang dan berbohong,kadar… Read more

Ikan Air Tawar Boleh Berjalan Ditemui Di Vietnam

Beberapa saintis mengenal pasti sebanyak 129 spesies baharu di kawasan Mekong Besar termasuk ikan air tawar seperti keli yang boleh berjalan di darat,kata Tabung Hidupan Liar Sedunia(WWF) semalam.Maklumat tersebut terdapat di dalam laporan baharu WWF yang memperincikan penemuan pada 2011 itu. Kawasan Mekong Besar merangkumi sebahagian Thailand,Kemboja,Myanmar,Vietnam,Laos dan wilayah Yunnan… Read more

Kapal Selam Iran

Kelmarin Tentera Laut Iran telah mempamerkan kapal selam dan hovercraft buatannya di pelabuhan Bandar Abbas di selatan negara itu. Kapal selam itu diberi nama sebagai Qadir dan dikhabarkan keupayaan menyerangnya boleh melancarkan serangan peluru berpandu dan torpedo secara serentak. Ia juga boleh beroperasi di kawasan perairan yang cetek. Anggota tentera… Read more

Model Dikecam Bergambar Di Lokasi Kemusnahan Sandy.

Model terkenal Brazil,Nana Gouvea,30,diselar oleh pengguna internet kerana bergambar di beberapa lokasi yang musnah akibat taufan Sandy.Gouvea yang pernah menghiasi majalah Playboy memuat naik beberapa keping gambar tersebut di laman Facebooknya. Beberapa gambar itu menunjukkan dia bersandar pada sebatang pokok tumbang dan berdiri di atas kereta-kereta yang musnah di sini.Gambar-gambarnya… Read more

Cita-Cita Seorang Budak Kecik..

Seorang guru tadika sedang memupuk rasa percaya diri kepada pelajarnya-pelajarnya. Guru tersebut meminta mereka untuk memperkenalkan diri sekaligus memberitahu tentang cita-cita mereka.. Abu berdiri dan berkata, “Nama saya Mat Angan bin Jenin. Bila besar nanti saya ingin jadi juruterbang, jadi bolehlah saya pergi ke Australia, Eropah, Iraq, Itali, Paris dan… Read more

Tabiat Tidur Pelik

Hmmm..dunia zaman sekarang..nak tidur pun macam-macam tabiat pelik yang ada..ada yang menonggeng, ada yang melintang, ada yang suka tidur berdiri, ada pulak yang kencing sambil tidur, dan ada jugak yang suka tidur dalam keranda..hmmm..korang tengok ler sendiri….                      Hohoho…bagi aku lah kan..selesa lagi tidur berbaring macam biasa, guna selimut..hmmm..boleh berdengkur… Read more

Ayam Macam Penguin..??

Gaya comel ayam ini betul-betul iras perlakuan seekor penguin. Mujurlah tubuhnya dibaluti bulu seperti ayam-ayam lain. Gara-gara ayam itu berlagak seperti seekor penguin, akhbar tempatan China telah mengelarnya sebagai Mumble. Nama tersebut diambil sempena watak seekor penguin dalam filem animasi yang berjudul ‘Happy Feet’. Pemilik ayam tersebut, iaitu seorang petani,… Read more

Renungkan……..

Mungkin ada yang pernah baca cerita ni tapi tak salah kalau aku ingatkan sekali lagi.. Suatu hari pada masa Sembahyang Jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah… Tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam.. Tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa… Read more

Bahasa LRT – Lawak Kelakar

Seorang gadis cantik menaiki LRT yang sangat penuh sesak. Gadis itu berdiri betul betul didepan seorang pemuda. Seketika kemudian pemuda itu bangun, namun belum sempat pemuda itu berkata apa apa, gadis cantik itu menolak pemuda itu dengan lembut ke tempat duduknya sambil berkata, “Terima kasih, saya lebih suka berdiri”. Pemuda… Read more

Kolam Renang Palsu Dan Berillusi

Pernah tak jumpa atau tengok kolam renang yang nampak ada orang kat dalam kolam tu tapi berdiri cam biasa je bukan dalam keadaan menyelam? cuba tengok kat bawah ni: Rupanya ada orang lain kat bawah tu.. tapi dalam bilik yang berasingan yang ada ruang udara.. hehe. Mari tengok yang ni… Read more