Millennium Park Chicago

Dibuka pada tahun 2004 selepas banyak kali ditangguhkan disebabkan kekurangan budject. Millennium Park ni projek terbesar di Chicago dengan kos $480 million dan lanskap arkiteknya ialah Kathryn Gustafson. Ape yang ade kat park ni? Tengok gambar >>>

Ofis Unik

Penah tengok tak ofis yang dibuat 100% dari kadbod. Rajin betul diorang ni buat replika ofis dari kotak kadbod. Dari kerusi meja, bakul sampah, memo, telefon sampai la kepada komputer. Ofis asalnya ade kat gambar paling bawah. Jika anda adalah seorang bekerja keras, setia pada komputer, ini adalah pemandangan yang… Read more

Benda Besar Punya…

Jom tengok “benda-benda” yang dibesarkan untuk tujuan mercu tanda dan sebagainya. Ada kapak , pemukul baseball , kasut, kerusi, pemukul telur, strawberi dan telur yang besar punya…

Malaysia Pavilion 2010 Shanghai World Expo

Malaysia adalah salah satu negara ASEAN yang terlibat dengan pameran  pavilion di Shanghai World Expo 2010. Senibina Pavilion Malaysia lebih menetik beratkan senibina traditional.

9 Zebra Cross Terunik

Jom layan sembilan zebra cross yang paling unik di dunia! 1) Plug zebra cross – Kreatif betul diaorang ni boleh buat zebra cross camni. Wayar plug tu dijadikan double line. 2) Words zebra cross – Macam-macam tulisan ada. Sambil nak melintas, sambil tu baca. Agak-agak kena langgar dengan kereta, pasrah… Read more

Transformer Optimus Prime jadi Ampaian Baju

Ape perasaan korang bila korang ade robot sebesar transformer yang dalam filem? Hehe…mesti la bangga wlaupun fungsinya hanyalah tempat pemegang ampaian baju. Ni mesti kes mak marah sebab bawak balik besi buruk..hehe

10 Wanita Terkejam Didunia

Kat sni ade bebebrapa list pembunuh wanita paling kejam yang pernah tercatat dalam sejarah. Muka je nampak baik tapi hati kejam, tade perasaaan perikemanusiaan langsung.hu

Kucing Pun Takut Tengok Tikus ni

Sape tak suka hamster, angkat tangan?? Haa…kalau tak suka, korang mesti lagi tak suka dengan hamster besar gedabak ni. Siap boleh tunggang macam kuda (budak-budak je la, kalau korang yang tunggang….confirm dia patah tulang..hohoo) Hamster ni memang baka bersaiz besar. Korang cube la tanya kat pet shop kot-kot ade jual…. Read more