Guna gunting, kapak rompak mesin ATM

Macam-macam jenis cara nak merompak zaman sekarang, sebelum ni perompak-perompak larikan duit melalui lubang sampah dan yang terbaru ada yang guna gunting dan kapak untuk pecahkan mesin ATM. Kejadian yang terbaru ini berlaku di sebuah bank di Jalan Pasir Mas-Tendong. Walaubagaima usaha perompak itu gagal kerana perbuatan itu disedari orang awam… Read more

Lelaki Tertelan Sudu

Seorang lelaki,Teoh Ah Lek, 57 secara tidak sengaja telah tertelan sudu besi yang digunakannya ketika memakan nasi. Difahamkan kejadian berlaku apabila Ah Lek cuba menggunakan sudu itu untuk menggaru kerongkongnya yang terasa gatal. Ketika sedang berbuat demikian, sudu sepanjang 15 sentimeter itu secara tidak sengaja terlepas pegangan sebelum dia tertelan… Read more

Perompak Indonesia Mati ditembak Polis selepas merompak

4 Perompak Indonesia mati dalam kejadian berbalas tembakan dengan polis di Taman Meru 2C, Ipoh semalam. Orang ramai yang sebelum ini resah dengan keganasan mereka kini boleh menarik nafas lega apabila perompak-perompak ini telah ditempak mati  sebaik kereta jenis Proton Wira Aeroback yang mereka naiki terbabas di kawasan semak di… Read more

10 Karakter Superhero Paling Aneh

Sebut saja pasal SUPERHERO,,sah tentu korang terfikir tentang Spiderman, Superman, Batman, Catwoman dan banyak lagi kan..?? Hmm..tapi pernah tak korang mengenali superhero2 yang pelik dan tak terkenal yang lainnya..hmmm..tentu tak pernah kan..so di sini, kitorang nak kongsikan msikit mengenai 10 superhero pelik dan aneh serata dunia yang tak pernah korang… Read more

Lelaki Magnet Kembali Beraksi

Lelaki yang dikatakan berkebolehan menarik benda besi kembali menonjolkan diri setelah sekian lama mendiamkan diri. Kali terakhir dia muncul adalah pada tahun lepas. Lelaki tersebut bernama Tan Kok Thai yang berasal dari Gunung Rapat, Perak. Kebolehannya memang unik dan menakjubkan orang ramai. Namun kali ni dia mengatakan dia mempunyai kebolehan… Read more

Menyingkap Asal Usul EMAS

Emas..satu perkataan yang kita amat kagum mendengarnya..emas merupakan lambang kemewahan, kekayaan, impian setiap insan apatah lagi yang bersikap mata duitan. Tapi tahukah anda mengenai asal usul emas..?? Pelanggaran luar biasa di antara bumi, bulan dan Planet Marikh 4.5 juta tahun lalu telah menghasilkan elemen ‘siderophile’ seperti emas, platinum, paladium serta… Read more

Perut Budak Tembus Besi 5 kaki

Seorang budak terjatuh dari kawasan pembinaan di india. Tak pasal-pasal pulak terjatuh atas besi 5 kaki ni dan menembusi perutnya. Kemudian dia terus dihantar ke hospital.Budak ni bernasib baik sebab dapat hidup lagi dan tiada organ penting tercedera. (link)

1001 Kebaikan Pisang

Zat yang terkandung dalam sebiji buah pisang ternyata sangat banyak. Pisang yang benar-benar masak lebih mudah dicerna dan gula buahnya telah berubah menjadi glukos semula jadi dan proses penyerapan serta peredarannya didalam darah juga menjadi lebih cepat. Antara khasiat pisang yang lain. 1. Sebagai sumber tenaga Pisang dapat dicerna dengan… Read more