20 Panduan Pemakanan Bagi Penghidap Diabetes(Kencing Manis).

Mungkin ramai diantara penghidap Diabetes tertanya-tanya adakah mereka boleh makan makanan itu?makanan ini?Dan mungkin ada yang takut untuk memakan sesuatu.Jadi disini terdapat beberapa panduan pemakanan yang boleh diamalkan oleh penghidap diabetes.Pada hakikatnya,penghidap Diabetes boleh makan seperti mereka yang normal.Namun, harus diingati bahawa penghidap Diabetes harus mengawal berat dan kadar gula… Read more

8 Tip Diet Mudah.

Sejauh manakah pengetahuan anda tentang diet yang sedang anda lakukan sekarang?Perlu anda ketahui bahawa perkara asas yang perlu anda lakukan ialah memberi fokus kepada makanan yang anda ambil setiap hari di dalam plan pemakanan atau diet anda. Tip-tip yang disenaraikan dibawah akan membantu anda untuk melihat perubahan yang lebih cepat… Read more

Kit Kat Versi Jepun.

Masyarakat Jepun memang memiliki daya kreativiti yang tinggi sejak dulu lagi.Tidak kira dari segi sains dan teknologi,pelajaran mahupun makanan,mereka bijak mencipta pelbagai jenis benda yang ternyata mampu menarik perhatian serta bermanfaat kepada orang lain. Jika kita ke Jepun,dapat dilihat mereka juga banyak membuat penjenamaan semula produk seperti contohnya coklat Kit… Read more

Berstail Santai Gaya Kate Middleton

Hmmm..Kate Middleton,, isteri kesayangan Putera William ternyata bijak menggayakan pakaiannya dalam apa jua upacara, tidak kira ketika menghadiri makan malam diraja, mahupun ketika hanya bersantai di shopping mall. Of course la..kalau nak jadi isteri putera raja mestilah kena pandai bersolek, bergaya..kan kan?? Takkan la seorang puteri nak berpakaian selekeh gedebeh… Read more

Pemain Golf Profesional Meludah Merata-Rata?

Semua orang mempunyai tabiat tersendiri apabila berada dalam keadaan tertekan dan stress. Bagi Keegan Bradley, seorang pemain golf profesional yang menjuarai kejohanan PGA yang lepas, dia mempunyai tabiat meludah apabila fikirannya berada dalam keadaan tegang. Dan inilah yang berlaku ketika pusingan terakhir kejohanan Northen Thrust Open yang sedang berlangsung. Walaupun… Read more

Rahsia Personaliti Diri bhg 2

a) Peramal Bersifat ; Gemar melakukan banyak perkara dalam satu masa. Selalu mempunyai  jawapan yang sesuai untuk setiap persoalan dan bijak mengenalpasti peluang baru. Tidak suka melakukan kerja yang remeh temeh. Gemar belajar mengenai perkara yang baru tapi kurang menggunakan ilmu tersebut. Sering memberi jawapan berbentuk umum. Gemar kerja yang… Read more

Fakta Pelik Hari Ini…

Kebanyakan produk yang berada di pasaran masa kini mempunyai `bar code’ bagi memudahkan proses pembayaran. Sebenarnya produk pertama yang mempunyai `bar code’ adalah `chewing gum’ Wrigleys. Semua planet di angkasa bergerak mengelilingi matahari mengikut pusingan jam kecuali Venus yang melawan jam. Jika usus kecil seseorang manusia dileraikan, panjangnya boleh menjangkau… Read more

10 Tips Cinta Pikat Lelaki

:teruja: Tips ini khas untuk perempuan cara-cara bagaimana untuk pikat lelaki. Tetapi ianya tips untuk yang belum berpasangan. Yang sudah berpasangan tu, janganlah cuba memikat orang lain kerana akan hancur leburlah hati pasangan anda itu andai dia tahu anda membuat dirinya sedemikian. Ok? Semoga berjaya! Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap… Read more

Cara bijak untuk Tidak Dimakan

Ni la aksi lagak ngeri seekor rusa. Ada ke patut dia pergi main-main dengan geng cheetah? Yang peliknya walaupun cheetah tu siap jilat-jilat leher dia, rusa ni rilek je. Tak tahu la kalau diorang ni dah memang kawan baik kan… atau mungkin jugak cheetah ni dah kenyang..hoho

Rumah Hijau daripada Lumut

Dinding guna cat? Ketinggalan betul la, sekarang orang guna lumut. Lebih jimat, lawa dan dapat udara segar sekali, tapi geli la sikit. Direka oleh 2 orang arkitek dari Mass Studies di sebuah rumah seorang fesyen designer Ann Demeulemeester’s store in Seoul, South Korea. Bangunan ni siap pada October 2007. Lumut… Read more