Kelantan temui minyak di KB, akan usaha sendiri

Berita melaporkan terdapat rizab minyak dalam jumlah besar di Kota Bharu dan beberapa lokasi berhampiran di Kelantan. Perkara ini akan disahkan tidak lama lagi apabila kerajaan negeri Kelantan bakal melantik sebuah syarikat yang akan mengkaji kewujudan minyak itu. “Kerajaan negeri hari ini memutuskan untuk melantik satu syarikat bagi mengkaji isu… Read more

Cengkam Kuku

Kebiasaannya,pemakaian inai sinonim dengan pasangan pengantin.Tapi,inai memang banyak khasiatnya dari sudut perubatan tradisional.Antaranya ialah merawat sakit kuku atau cengkam kuku.Ataupun ada juga yang sebut cagu.Cuba anda ikuti langkah berikut jika ingin merawat cengkam kuku, 1.Ambil beberapa helai daun inai dan masukkan dalam lesung batu. 2.Masukkan juga sedikit kunyit dan kapur… Read more

Elfira Loy Ingin Kekal Dengan Imej Kening Tebal.

Pelakon kecil berbakat besar,Elfira Loy semakin menyinar dalam bidang lakonan dan yang paling terbaru dikatakan ramai yang mencemburuinya kerana gandingannya bersama Randy Pangalila. Memang sudah menjadi lumrah apabila selebriti kacak mempunyai peminat,dan bukan perkara luar biasa bila ada di antara peminat-peminat ini yang merupakan peminat fanatik.Fanatik sehinggakan selebriti yang berlakon… Read more

Terengganu Tawar RM2 untuk seekor tikus

Bagi memastikan Bandaraya Kuala Terengganu bebas dari ancaman tikus,kempen menangkap tikus secara besar-besaran akan dilancarkan tidak lama disana dan Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT) bakal menawarkan RM2 kepada penduduk bagi setiap tikus hidup atau mati yang berjaya ditangkap. Kempen menangkap tikus itu juga dibuat sebagai persiapan sempena Tahun Melawat Terengganu… Read more

Perdana Menteri Sedia jumpa pelajar tunjuk punggung

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak sedia berjumpa Muhammad Ammar A Rahman, 19, pelajar yang menunjukkan punggung ke atas gambar beliau pada malam Ambang Merdeka hari itu. Satakat ini, pertemuan itu belum diputuskan bila kerana Perdana Menteri sedang sibuk dengan urusan rasmi negara. Dilaporkan sebelum ini Datuk Seri Najib Razak… Read more

Puisi Suami Yg Minta Izin Nak Kahwin Lagi Satu..

***Puisi Sang Suami*** Isteriku yang kucintai., jika kau bumiku., akulah mataharmui.. kan ku sinarimu kerana engkau mengharapkan sinaran dariku.. Ingatlah bahtera yg kita kayuh syg., begitu penuh dgn riak gelombang.. Aku pasti akan tetap menyinari bumimu itu., hingga kadang-kadang bumi terasa akan silauan cahayaku.. Lantas aku ingat satu hal bahawa… Read more

Pengasas Facebook Lawat Vietnam

Pengasas bersama Facebook, Mark Zuckerberg dilaporkan telah melakukan lawatan rahsia bersama kekasihnya Priscilla Chan ke Vietnam. Kunjungan ini dilakukan untuk sambutan perayaan Krismas baru2 ini. Banyak tempat dia telah pergi melawat seperti Ha Long Bay dikatakan antara tempat menarik di Vietnam Selain itu, dia juga dikatakan ingin berkunjung ke pulau… Read more

Wang Kertas Baru Dilancar

PM merasmikan pelancaran wang kertas baru hari ini. Kebanyakan atau semua not rasanya telah ditukarkan kepada rekabentuk baru. Duit RM20 pun ada kembali dengan menggunakan warna lama iaitu warna keemasan. Kalau nak tengok duit2 baru tersebut tunggulah bila dah ada kat pasaran nanti atau leh je tukar kat bank. Hehe…. Read more

Bila keputusan PMR 2011 Keluar?

Keputusan PMR 2011 belum keluar lagi namun dikatakan keputusannya akan diumumkan samada pada 23 Disember atau 24 Disember 2011. Namun tarikh rasmi mungkin akan diberitahu oleh kementerian pelajaran rasanya. Untuk adik2 yang mengambil PMR, bolehlah rujuk pada cikgu atau sekolah masing2 untuk maklumat terkini. Mungkin mereka ada maklumat yang terkini…. Read more