Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

Pernah kunjungi blog bloggerwanita.com tak? Kalau belum pernah ke blog bloggerwanita tu marilah ke sini k —> http://www.bloggerwanita.com/wang-tunai-rm5000-untuk-blogger/ . Untuk makluman, blog ni menawarkan insentif berjumlah RM5000 kepada blogger yang menyertai pertandingan ini. Bukan sikit RM5000 tu, cuma untuk dapatkannya anda perlu menyertai dulu peraduan tersebut di SINI . Kat… Read more

Lelaki Kacak

Apa yang korang rasa apabila mendengar perkataan lelaki kacak? Tentu anda akan terpikir tentang lelaki yang kacak bukan. Sebagai contoh seperti Aaron Aziz ke, takpun David Beckham ke dan ramai lagi. Tetapi macam mana pula mereka yang tak kacak, adakah mereka boleh jadi lelaki kacak? Sememangnya boleh sepatutnya, sebab lelaki… Read more

Adverlets Scam Ke?

Rasanya dah banyak kes adverlets tak bayar blogger sejak kebelakangan ni. Ramai yang tak dapat bayaran mereka. Contohnya cam aku pun tak dapat. Sebelum ni aku dah request cashout dua kali. Yang pertama tu dah lama dah. Kalau tak silap dalam bulan 5 tahun ni. Patutnya duit dah dapat dah…. Read more

Tips Dan Cara Untuk Naikkan Ranking Alexa – Part 3

Sambungan dari part 1 –> http://www.esempoi.com/tips-blogging/tips-dan-cara-untuk-naikkan-ranking-alexa-part-1/ dan part 2 –> http://www.esempoi.com/tips-blogging/tips-dan-cara-untuk-naikkan-ranking-alexa-part-2/ Tentu anda menunggu2 part 3 bukan? Haha, poyo je aku nih. Ok, sebagai sambungan kepada part 1 dan part 2 sebelum ni tentang tips dan cara tingkatkan ranking alexa, sebagai buat part 3 plak k. Untuk part 3 akan… Read more

Tips Dan Cara Untuk Naikkan Ranking Alexa – Part 1

Hari ni saya nak kongsi sikit tentang cara-cara untuk tingkatkan ranking alexa. Tapi kenapa nak kena naikkan ranking alexa ni? banyak sebab sebenarnya, terpulang pada masing2 untuk menentukan sebabnya. Ada yang nakkan ranking tinggi sebab nak promote blog, ada yang nak ranking tinggi sebab kepuasan, ada yang nak jadi top… Read more

Ebook Pakej Usahawan Blog

Salam semua, Untuk tidak membuang masa, saya nak bagitau sikit tentang satu ebook yang baru dikeluarkan oleh penulis ebook yang bernama Amirul Hafiz. Ebook ini adalah tentang cara2 untuk menghasilkan blog yang dapat menjana pendapatan berterusan kepada pemilik blog tersebut. Penulis ebook ini iaitu Amirul merupakan seorang blogger dan juga… Read more

Jom Guna WordPress

Bercadang nak berpindah ke wordpress??  Bagus la. Sebenarnya aku nak jawab soalan sarell yang tanye kat ruangan chatbox aku: salam, nak tanya sesuatu.. kalau dari blogspot nak tukar ke wordpress leh ke? kna charge x? n kalau nak modified tmplate n bawa domain lama? First sekali korang kene ade domain… Read more