Buang mayat bayi di tandas hospital

Seorang remaja berusia 16 tahun yang telah terlanjur bertindak cuba mengepam mayat bayi yang baru dilahirkannya ke dalam mangkuk tandas di Wad Teratai 2C di Hospital Tengku Ampuan Afzan ,Kuatan Pahang semalam. Perbuatan terkutuk itu akhirnya kantoi apabila mayat bayi yang cuba dipam itu tersekat dalam mangkuk tandas dan ia… Read more

Kos Selenggara Terowong SMART Meningkat Kerana Sampah

Menurut berita terkini, pihak pengurusan SMART mengatakan bahawa masalah lebihan sampah menyebabkan peningkatan kos selanggara terowong SMART. Dalam menghadapi masalah sampah ni, pihak SMART terpaksa membelanjakan kira2 RM12 ribu dengan penggunaan sistem perangkap sampah automatik. Lebihan sampah ni sebenarnya datang dari dua buah sungai yang berkaitan dengan terowong SMART iaitu… Read more

Tempahan Proton PREVE Dah Cecah 2,800

Seperti diketahui, Proton Preve telah dilancarkan secara rasmi pada 16 april 2012. Sejak itu, promosi berterus dijalankan dan bakal pembeli boleh melihat kereta Preve di showroon berdekatan. Selain itu, kereta ini boleh ditest drive dan merasa sendiri enjin CFE turbo sepertimana yang ada pada Exora Bold CFE. Kuasa turbo ni… Read more

Abu Buang Batu

Cikgu: Kenapa awak lambat, Abu? Abu: Saya lempar batu ke dalam sungai cikgu.. Cikgu: Kenapa nak kena lempar batu pulak? Abu: Sebab batu bagi berat sampan cikgu.. (kebetulan diorang datang ke sekolah naik sampan.) Cikgu: Kamu pulak, Leman? Leman: Saya tolong Abu buang batu, cikgu.. Cikgu: Berat ke batu tu?… Read more

Budak 2 Tahun dirantai macam Anjing

Percaya atau tak, seorang budak yang baru sahaja berumur 2 tahun ni terpaksa dirantai oleh bapanya untuk tujuan keselamatan. Jangan salah sangka ye, Bapa budak ni bukan sengaja nak buat macam ni kat anak lelakinya…tapi terpaksa.