Alat Buka kereta tanpa bunyi

Satu taktik pecah kereta terbongkar selepas polis menahan seorang lelaki berusia 36 tahun yang terbabit dengan jenayah samun kenderaan dalam serbuan di sebuah kondominium di Petaling Jaya, 13 Disember lepas. Caranya ialah menggunakan sejenis peralatan elektronik buatan Taiwan. Alat itu dapat mematikan sistem penggera kereta dengan mudah kerana dikatakan mampu… Read more

Emasku.Net Laman Web Baru..

Di sini ingin kitorang kongsikan mengenai satu laman web yang baru di buka pada semalam aje,,iaitu EMASKU.NET. Laman web nie mengenai RAHSIA PELABURAN EMAS dimana kita boleh melabur dan membuat duit dari pelaburan ini..saya (kristinna) baru saja mendapat jemputan untuk ke laman web baru ini melalui email @yahoo saya. Tapi… Read more

Penulis Sambilan Di Blog Esempoi

Di sini saya nak tanya sikit kepada pembaca2 sekalian, anda berminat ke nak menjadi penulis sambilan di blog esempoi? Sebenarnya penulisnya dah ada iaitu Kristinna. Cuma dia dah lama tak buat post. Busy kot dia agaknya. Tapi saya just nak survey dan tanya je ni. Saya belum buka lagi iklan… Read more

Telur Rebus..Lawak BAIK PUNYA..!!

Aku ada cerita ni… lawak la juga.. tapi jangan ketawa tau… Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahaja sebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu kegemaran -iaitu makan telur rebus. Aku pun taktahu kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya…. Read more

Pantang Wanita Kalau Lelaki..

Lelaki memang berbeza dari wanita. Setiap ciri adalah berbeza samada dari segi percakapan, gaya, gerak geri, penulisan dan sebagainya. Dan sebab itulah terdapatnya beberapa sikap yang pantang bagi wanita sekiranya lelaki berbuat begini kepada dirinya. :korek2: Suka menyampuk Apabila mendengar sesuatu cerita, menjadi cepat bosan, hilang sabar dan suka menyampuk…. Read more

Kisah Malam Pertama…..

Suasana masih riuh di luar. Sanak saudara semuanya berkampung disini. Gelak ketawa, gurau senda jelas kedengaran. Aku memimpin isteriku ke dalam bilik pengantin. Suara-suara sumbang terlalu banyak yang menegurku. Hai, malam masih muda, dah nak masuk tidur? sapa Pak Ucu. Orang muda bang Aji, biarlah. Air dah penuh kat kepala tu. sahut… Read more