20 Rumah Dilanda Ribut Di Seremban

Dilaporkan 20 buah rumah di Taman Lavender Height dan Kampung Ujong Pasir di Seremban rosak selepas ribut melanda petang semalam. Dalam kejadian itu bumbung rumah diterbangkan angin dan beberapa jalan ke taman perumahan itu terpaksa ditutup akibat pokok tumbang. Seorang penduduk Taman Lavendar Height memberitahu, beberapa peralatan di rumahnya rosak… Read more

Kaabah dari Sudut Sains.

Mekah merupakan tanah suci bagi umat Islam di mana berdirinya sebuah struktur hebat iaitu Kaabah yang menjadi tidak, lambang dan panduan qiblat untuk semua umat Islam di seluruh dunia. Berikut adalah 15 perkara tentang Kaabah dari sudut sains yang tidak diketahui ramai. 1. Mekah adalah kawasan yang mempunyai graviti paling… Read more

Tanda Gangguan Jin Pada Manusia

Ciri-ciri gangguan jin ini merupakan salah satu cara untuk mendiagnosis sama ada dalam tubuh kita terdapat gangguan jin atau tidak, dan ini merupakan rujukan semata-mata. 1. FIZIKAL * Kepala terasa pening terasa leher berat atau kaku * Bahu selalu berat / sengal * Rasa nyeri, panas atau terasa berat pada… Read more

Iklan Kreatif Mini cooper

Mini Cooper takde la aku minat sangat sebab aku lagi suka beetles volkswagen (memang smart habis). Ok, ape-ape hal jom tengok iklan-iklan ni

Tandas Awam di SWITZERLAND

Salam. Harini mau tunjuk pasal toilet ler. Posting ni dah berangkai dgn post sebelum2 ni..iaitu design unik di singapura (dinding cermin), dan restoran tandas di taiwan.. walaupun masing – masing tiada kaitan. sukati aku la nak kait kan, tul tak? tiada bau busuk yg akan kuar dari blog ni, harap… Read more

Bumbung Hijau -Design Unik Singapura

Bangunan bumbung hijau yang korang tengok ni merupakan sebuah bangunan untuk  School of Art, Design and Media di Nanyang Technological University, Singapore. Bangunan berbentuk organik dan bercirikan lanskap semulajadi. Struktur dan designnya simbolik kepada seni dan teknologi high-tech.

Siti Nurhaliza dengan Fesyen Tudungnya

Siti nurhaliza Maaf ya cik siti, bukan nak kutuk…tapi fesyen ni memang kelakar la :jahat: Fesyen ni mengingatkan aku pasal design bumbung bangunan yang budak-budak landscape buat, tapi tak ingat plak sape yang buat. Tapi aku rase klau buat design bangunan macam tu mesti gempak :korek2: Daripada http://malaysiacelebs.blogspot.com p/s: Rasenye… Read more