Nabila Huda Seronok Mengembara.

Cukup terkenal dengan kelincahannya dan tidak gentar aktress nabila huda baru-baru ini menjejakkan kakinya ke bumi afrika.Dia mengaku tidak menyangka kunjungan ke negara yang jauh berbeza dari segi sosio dan budaya serta ekonominya itu berbanding Malaysia lebih daripada sekadar berbaloi. Pelakon yang mesra disapa Abil itu menyatakan memilih Afrika, lebih… Read more

Lynas dapat lesen operasi sementara

Lembaga Pelesenan Tenaga Atom Malaysia (AELB) telah mengeluarkan Lesen Operasi Sementara untuk Lynas Advanced Materials Plant (LAMP) di Estet Perindustrian Gebeng dekat Kuantan dan perkara ini telah disahkan oleh Lynas Corp. Ltd. semalam. “Seperti mereka yang lain di Lynas, saya sesungguhnya menjangkakan pelaksaan selamat operasi di LAMP dan seterusnya boleh… Read more

DNA Terumbu Karang Sama Dengan DNA Manusia?? Biar Betoolll….

Terumbu karang merupakan hidupan yang tertua di Bumi. Ia merupakan hidupan yang sangat cantik dan mempunyai pelbagai bentuk serta warna yang menakjubkan. Namun, baru-baru ini, para saintis telah mendapat satu penemuan yang amat mengejutkan dimana mereka mendapati bahawa gen DNA yang terdapat pada terumbu karang telah menyamai gen DNA manusia… Read more

Google Earth Spot ‘Tuhan’? Betul ker.??

BERN – Korang percaya tak kalau Google Earth dapat mengambil gambar Tuhan.?? Fenomena aneh dan pelik telah dirakam oleh Google Street View. Layanan pencitraan digital tersebut menangkap gambar yang dikatakan sebagai pemunculan Tuhan di Bumi. Gambar yang berbentuk bayang-bayang tersebut tampak tergantung di udara, di sebuah danau di Quarten, Swiss…. Read more

Misi atau Duit..??

MOSTI sedang mencari angkasawan utk dihantar ke marikh. Walaubagaimanapun, mereka hanya boleh pergi sahaja, dan tidak akan pulang ke bumi. Calon pertama, seorg engineer di tanya berapa banyak wang yg dia mahu.”Sejuta” jawapnye “Saya nak sumbangkan utk anak-anak yatim.” Calon seterusnya adalah seorg doktor. Dia juga di tanya soalan yg… Read more

6 Doa Mengelak Kena Sihir

Dibawah ini dinyatakan cara-cara atau amalan yang boleh dilakukan untuk memagar diri anda dari perbuatan jahat tukang sihir atau pengamal ilmu hitam. Sihir mungkin tidak mengenal siapa anda. Ia boleh menyerang anda.. ketahuilah cara memagari diri anda dari sihir dan gangguan syaitan. 1. Makan Tamar ‘Ajwah dan Tamar Madinah Amalkan… Read more

Runtuhan Kota Atlantis Ditemui..??

Pada Mei 2001, seorang jurutera marin yang sedang menjalankan kajian sonar di perairan Cuba telah menemui ketulan batu-batu aneh 2,000 kaki di dasar laut. Ketulan itu hampir sama saiz dan bentuknya, tersusun rapi seperti sebuah kota. Naik ke permukaan, beliau melaporkan kepada ketuanya. Lebih ramai penyelam dihantar untuk memeriksa batu-batu… Read more

Telefon Bimbit yang Paling Kebal

Sekarang ini telefon bimbit sudah menjadi keperluan dan bukan lagi kehendak. Agak mustahil untuk seseorang itu tidak mempunyai telefon bimbit kerana ia bukan sahaja digunakan untuk tujuan komunikasi tapi banyak lagi. Jika kita kehilangan telefon atau ia mengalami kerosakan, pasti akan menjadi satu beban kepada kita. Oleh itu, telefon bimbit… Read more

Lembu macam Alien di Thailand

Pertama kali tengok benda ni memang macam alien pun tapi sebenarnye lembu yang dilahirkan cacat. Kajian mendedahkan ‘alien’ tu lebih kurang macam bayi manusia sebab kaki depan dia lebih kurang macam tangan. Ia ditemui di Thailand. Penduduk kat situ pulak, buat la adat-adat diorang untuk pengebumian ‘alien’ ni untuk elak… Read more