Ibu kanak-kanak ditetak trauma

Dilaporkan ibu kepada kanak-kanak yang maut ditetak ibu saudaranya di Baling 2 hari lepas kini mengalami trauma dan sedang mendapat rawatan di Hospital Kulim berikutan kecederaan di bahagian kepala dan tangan. Difahamkan ibu kanak-kanak tersebut, Faizah Idris, 30, masih dalam keadaan lemah dan tidak mampu bercakap. Walaupun masih belum sihat… Read more

Mercun Osama dirampas di Filipina

Di Quezon, utara Manila, Filpina, Polis disana telah merampas sejumlah mercun termasuk mercun yang dikenali sebagai Osama Laden. Difahamkan mercun-mercun tersebut dirampas daripada beberapa pengeluar bagi menghalang penggunaan mercun gergasi secara haram menjelang sambutan Tahun Baru tidak lama lagi. Pada sambutan tahun baru sebelum ini, letupan mercun telah menyebabkan beberapa… Read more

Wanita Hamil Terkejut Ular Sawa Dalam Bonet Kereta

Seorang wanita hamil 5 bulan terkejut apabila mendapati seekor ular sawa berada didalam bonet enjin keretanya. Kejadian itu disedarinya apabila dia yang baru tamat syif kerja ingin pulang ke rumah sebelum mendapati enjin keretanya bunyi seperti kebocaran gas. Ketika dia cuba memeriksa enjin keretanya itu, dia menjumpai seekor ular sawa… Read more

Campak Bayi Dari Tingkat Tiga.

Kejadian berlaku di Petaling Jaya kira-kira pada pukul 11 pagi,ketika terdapat insan yang bersemangat menantikan kelahiran anak sempena Hari Malaysia lain pula dengan seorang gadis berusia 20 tahun yang sanggup mencampak bayi yang baru dilahirkan dari tingkat tiga Blok 1,Flat Desa Mentari. Mayat bayi perempuan malang itu kemudian ditemui dengan… Read more

Kaabah dari Sudut Sains.

Mekah merupakan tanah suci bagi umat Islam di mana berdirinya sebuah struktur hebat iaitu Kaabah yang menjadi tidak, lambang dan panduan qiblat untuk semua umat Islam di seluruh dunia. Berikut adalah 15 perkara tentang Kaabah dari sudut sains yang tidak diketahui ramai. 1. Mekah adalah kawasan yang mempunyai graviti paling… Read more

Projek Balas Dendam Ntah Apa Ntah..

Selepas jbc membelasah dan melanggar m_g, Beliau terloncat-loncat tanda gembira. tiba2 satu malam, m_g telah menjadi hantu!! Beliau ingin membalas dendam kpade saudara jbc yg tlh belasah dan melanggar beliau. Beliau pon merancang plan Z untuk membalas dendam. Keesokan harinya, m_g telah pergi ke rumah jbc dan mencuri motor nya…. Read more

10 Karakter Superhero Paling Aneh

Sebut saja pasal SUPERHERO,,sah tentu korang terfikir tentang Spiderman, Superman, Batman, Catwoman dan banyak lagi kan..?? Hmm..tapi pernah tak korang mengenali superhero2 yang pelik dan tak terkenal yang lainnya..hmmm..tentu tak pernah kan..so di sini, kitorang nak kongsikan msikit mengenai 10 superhero pelik dan aneh serata dunia yang tak pernah korang… Read more

500 Cedera Letupan Mercun

Di negara Filipina, terdapat hampir 500 orang yang cedera disebabkan letupan mercun atau tembakan rambang yang terjadi semasa sambutan tahun baru di negara tersebut. Memang gempak sambutan kat sana. Tetapi, akibatnya pun gempak juga. Hinggakan penerbangan pun ada yang terpaksa dibatalkan kerana letupan mercun yang berlaku kat atas darat. Penerbangan… Read more

Budak 13 Tahun Curi Bas Kilang. Isk.. Isk..

Menurut berita yang dibaca dari akbar Kosmo, budak yang baru berumur 13 tahun cuba curi bas kilang namun gagal melarikannya. Budak itu dikatakan mencuri bas kilang di kawasan perumahan senawang milik penduduk di situ. Tapi penduduk menyedari perbuatannya kerana dia tidak pandai memandu bas tersebut lalu melanggar kereta2 yang diletak… Read more

Gunung Ais Menyanyi

Semuanya bermula pada bulan Julai dan November, tahun 2002, ketika para ilmuwan dari institute tersebut menjalankan penelitian ke atas gerakan Bumi di Antartika. Saat tekun merakam bunyi  seismos untuk mengukur gempa bumi dan gerakan tektonik pada lempeng ais di pesisir Atlantik, Selatan Antartika, tiba-tiba mereka terdengar signal akustik berfrekuensi sekitar… Read more