Festival Filem Malaysia 2011 (FFM)

  Anugerah Festival Filem Malaysia 2011 (FFM) telah pun berlangsung dengan gilang gemilangnya semalam bertarikh 20 November 2011 iaitu pada hari Ahad. Majlis yang dikendalikan oleh 5 hos terkemuka itu disiarkan di Astro Prima pada pukul 8.30 malam dengan siaran permaidani merah atau disebut sebagai Red Carpet. Ogy Ahmad Daud,… Read more

Hantu Perfume Dispenser..

Suatu malam, setelah selesai menguruskan mayat seorang lelaki mangsa kemalangan, Ali pun bersiap-siap hendak pulang. Ali baru sahaja selesai bertugas sebagai pegawai pembantu perubatan di hospital berkenaan. Sebelum pulang, Ali masuk ke bilik air untuk mandi. Hanya Ali seorang ketika itu. Keadaan sunyi sepi, sesekali kedengaran bunyi cengkerik bersahutan.Sedang Ali… Read more

Misteri Gua Son Doong Yang Bersiul

Gua Son Doong di Vietnam memiliki ukuran panjang sekitar 5 km, tinggi 200 m, dan lebar 150 meter. Gua ini telah dinobatkan sebagai gua terbesar di dunia mengalahkan Gua Kijang di Malaysia yang hanya memiliki ukuran 2km, tinggi 100 meter, dan lebar 90 meter. Gua Son Doong yang terletak di… Read more

Aduhhh..Ketatnyer…

Seorang pengantin perempuan sedang disiapkan oleh mak andam.Malangnya,kasut untuk perkahwinannya telah hilang. Nasib baik adik perempuannya ada sepasang kasut dan Meminjamkan kasut itu kepadanya.Macammana pun kasut itu sempit dan tak berapa muat untuk dipakai oleh pengantin perempuan. Sebab dah tak ada kasut lain, maka terpaksalah pengantin perempuan memakai kasut tersebut.Sepanjang… Read more

Beg Yang Pelik Tapi Sangat Cool…

Kalau rasa bosan bawak beg yang biasa2 atau simple, meh cari yang beg macam dibawah ni plak, beg yang ada disket: Yang ni plak beg dari besi atau metal, sure bunyi ketung ketang bila berlaga nih: Untuk siapa yang mementingkan masa sesuai pakai beg ni atau yang tak pandai uruskan… Read more

Fakta Best Untuk Anda….

- Ratu anai-anai boleh hidup selama 500 tahun dan menghasilkan 30,000 telur setiap hari. – Andai kesemua bungkah air batu- dianggarkan 23 juta kilometer padu – di dunia cair pada satu ketika, kandungan air lautan meningkat 1.7 peratus. Peningkatan yang sedikit ini bagaimanapun menaikkan paras air sehingga 60 meter daripada… Read more

Fakta Menarik Untuk Anda Hari Ini….

- Bunyi yang dikeluarkan apabila anda mematahkan-matahkan sendi tangan, jari atau kaki adalah disebabkan oleh letupan buih di dalam sendi itu. – Planet Pluto mengambil masa 248 tahun utk mengelilingi matahari. Setiap 20 tahun ia mengubah orbitnya bagi mengelak dari berlanggar denga planet Neptune. – Di Albania, menggelengkan kepala bermaksud… Read more

Tetikus Halimunan

Anda pasti biasa menggunakan tetikus dengan dua butang untuk diklik. Tapi pernahkah anda menggunakan tetikus halimunan ? Tetikus yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar kerana sememangnya tiada tetikus. Bunyi macam pelik kan. Penemuan Mouseless menghapuskan keperluan memiliki tetikus fizikal sama sekali tapi masih memberikan interaksi intuitif. Mouseless terdiri daripada… Read more

9 Zebra Cross Terunik

Jom layan sembilan zebra cross yang paling unik di dunia! 1) Plug zebra cross – Kreatif betul diaorang ni boleh buat zebra cross camni. Wayar plug tu dijadikan double line. 2) Words zebra cross – Macam-macam tulisan ada. Sambil nak melintas, sambil tu baca. Agak-agak kena langgar dengan kereta, pasrah… Read more