Aku Menyesal kahwin…………..

AKU MENYESAL KAWIN……………….. Ini cerita aku….. Aku baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia. Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin.. Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol… Read more

Mercun Tak Pilih Mangsa

Saban tahun, masih berlaku kes yang sama iaitu kecederaan akibat bermain mercun. Macam2 jenis kes yang berlaku, tapi kebanyakkannya menyebabkan putus tangan, hampir buta, putus jari dan sebagainya. Adakah rakyat kita masih tak serik2 terhadap berita2 yang keluar di akhbar2 dan tv. Banyak kes pula melibatkan mercun bola. Mercun bola… Read more

4 Mekanisme Pertahanan Diri Haiwan Yang Sempoi Tapi Pelik

Bukan manusia jer yang mampu mempertahankan diri tau, haiwan pun ada cara tersendiri diorang untuk mempertahankan diri mereka sendiri. Saksikanlah.. 1. Timun Laut Apabila merasa diancam, timun laut akan mengubah dirinya daripada keras menjadi lembut atau daripada lembut menjadi keras mengikut keadaan.¬†Seperti echinoderms yang lain,timun laut mempunyai sejenis kolagen di… Read more

Bini Cerewet..

Pada suatu ketika di Jepun hiduplah seorang lelaki yang sederhana, namanya Oda. Ia memiliki seorang isteri yang sangat cantik dan sangat disayanginya. Namun sang isteri mempunyai perangai yang buruk, iaitu teramat cerewet sekali. Selain itu sang isteri tersebut juga suka mengumpat dan bercakap dengan kuat hingga boleh menyakitkan telinga. Jiran… Read more

Niat Sebenar Syaitan

Pada zaman dahulu, ada seorang lelaki buta yang amat rajin bersolat di masjid. Bagi memudahkannya berulang alik, dia mengikat seutas tali menghubungkan rumah dengan masjid berkenaan. Berpandukan tali itulah ,dia berjalan setiap hari untuk solat berjemaah. Jarak di antara rumah lelaki buta dengan masjid tidaklah seberapa jauh, namun masalahnya ialah… Read more

Antara Soalan Bodoh Yang Kerap Ditanya

* Anda berader di stesen bas dan rakan anda ternampak sambil bertanya: “Tunggu bas ke?” Anda harus menjawab: “Taklah aku tengah tunggu helikopter, lambat plak ari nie ye” * Anda hendak pergi ke bilik mandi untuk mandi dan rakan sebilik anda bertanya: “Ko nak mandi ke?” Jawab : “Taklah aku… Read more

cerita seram di bukit putus..

Kisah gempar dan menyeramkan ini terjadi kepada seorang lelaki yang bekerja di Seremban. Pada hari tersebut (hari khamis malam jumaat) beliau terpaksa balik ke Kuala Pilah kerana keluarganya mengadakan kenduri arwah. Selesai kenduri lebih kurang pukul 11.00 malam, dia pun terpaksa berangkat balik ke Seremban sendirian walaupun agak lewat kerana… Read more