Robot Menari? Gempak Nih..!!

      Pernah tak korang dengan tentang robot perempuan yang boleh menari? Hmmmm..tentu tak pernah kan? Kalau korang nak tahu, sebelum nie ada robot yang pernah dicipta dengan kebolehan menari. Robot ini dikenali dengan nama robot HRP-4C tetapi, kekurangan robot ini adalah, ia hanya boleh menggerakkan bahagian atas tubuhnya sahaja,… Read more

Motosikal Najis Manusia

  Tokyo, Jepun~ Sebuah motosikal di Jepun menggunakan najis manusia sebagai sumber kuasa. Motosikal ini yang dinamakan Motosikal Tandas Neo telah dibina oleh sebuah firma tandas iaitu Toto, dalam usaha membantu mengurangkan asap karbon dioksida sebanyak 50 peratus dalam tempoh 6 tahun. Dilengkapi tandas modifikasi dan makmal bergerak untuk memproses… Read more

Jepun Beli Pesawat F-35 Yang Canggih

Jepun memilih pesawat F-35 keluaran Amerika Syarikat sebagai pesawat baru yang ingin dibeli menggantikan pesawat F-4 yang lama. Pesawat F-35 ini merupakan pesawat generasi baru. Pesawat ini dikatakan ada ciri stealth atau boleh mengelak radar. Cuma tak tau samada pesawat ini boleh mengelak semua jenis radar. namun, harga yang ingin… Read more

Kereta BMW 325i Fasha Sandha Hilang?

Saya ada baca kosmo hari ni, kata paper tersebut kereta BMW milik Fasha Sandha hilang?. Hm, katanya hilang masa pergi ke salun miliknya. Kawasan tu dekat2 dengan Wangsa Maju. Pastu dikatakan hilang dalam masa 10 minit selepas meletakkan kereta tersebut. Cepat je pencuri tu songlap kereta  tu yer. Macam2 la… Read more

Pemuda Jatuh Dari Langit

Apabila mendengar kisah misteri yang berlaku di New Jersey, teringat pulak aku dengan tayangan movie yang bertajuk “Time Travel”. Dalam salah satu adegan, watak hero time travel telah jatuh dari bangunan yang sangat tinggi. Namun sebelum tubuhnya menyentuh tanah, dia mengaktifkan peralatan canggih yang dimilikinya, lalu sebuah portal ruang dan waktu… Read more

Tong Sampah Zaman Moden

Wow..!!!!!!!!!!!! Zaman moden skarang, tong sampah pon dah jadi canggih dah.check it out babe..!! 1. Touchless Automatic Trash Can Namanya menjelaskan fungsinya,,seperti yang kita semua ketahui, banyak yang jijik untuk memegang apatah lagi membuka penutup tong sampah. Tapi dengan adanya teknologi moden hasil kebijaksanaan para saintis kita, kini kita tidak perlu… Read more

4 Panduan Untuk Hidup Bahagia..

Bersederhanalah.. Keinginan untuk memiliki rumah baru, kereta baru, laptop baru, baju baru..tue semua cuma godaan nafsu kita sendiri semata-mata. Walaupun keinginan untuk memiliki semua itu begitu kuat, namun kita haruslah lebih kuat untuk menahan semua godaan yang mendatang. Untuk apa hidup hanya ditemani bebanan hutang yang semakin meningkat..lebih baik beli… Read more

Alat Dan Gadget Pengintip Yang Sempoi

Kalau kita biasa tengok cerita Hollywood, terdapat banyak jenis alat pengintip yang digunakan dalam cerita2 omputih. Mari kita tengok alat2 pengintip yang canggih terutamanya alat sebesar jari berikut: Yang ini plak ala2 layang-layang, jadi orang tak perasan sangat..hehe: Ada juga yang berbentuk skru tetapi sebenarnya alat untuk mengintip orang: Selain… Read more

Kereta Terbang Ciptaan India…

Trafik jam memang memeningkan kepala kita, tetapi orang India ada ciptaan canggih untuk menyelesaikan masalah ini.. Nak tau apa caranya, meh tengok gambar dibawah ni: Kereta ni digelar “the flying marutti” oleh penciptanya. Kereta ni guna konsep vacum pada bahagian bawahnya atau dekat tayarnya. Entahla.. macam2 ada sekarang ni..