Sumber Makanan Untuk Rambut Sihat.

Selain dapat memperbaiki penampilan,rambut yang sihat sememangnya menjadi dambaan setiap wanita tak terkecuali lelaki. Berikut adalah beberapa tip makanan yang boleh membantu meningkatkan kesihatan rambut kita. 1.Telur Selain menjadi jenis makanan yang paling popular,telur juga boleh menjadi sahabat rambut kita.Ini kerana telur kaya dengan protein dan vitamin B12 yang dapat… Read more

7 Jenis Bunga Cantik Yang Beracun.

1.DAPHNE Bunga daphne juga dikenali dengan nama Lady Laurel.Seluruh bahagian bunga ini beracun tetapi bahagian paling beracun adalah pada getah dan buahnya.Daphne mengandungi mezerine dan daphnin,iaitu racun kuat yang boleh menyebabkan sakit perut parah,sakit kepala,diarhea,gila dan sawan.Buah daphne boleh mengakibatkan koma atau kematian. 2.LYLE OF THE VALLEY Lyly of the… Read more

Design Bilik Mandi Yang Glamour dan Mewah

Selama nie korang dihidangkan dengan koleksi design ruangan rumah je kan? Tapi pernah tak korang terfikir yang bilik mandi juga mempunyai peranan penting dalam kehidupan seharian kita? Yelah..kalau bilik mandi tak cantik, tak glamour dan tak berwarna warni, korang ada feel ke nak mandi dan melepas lama-lama dalam bilik mandi?… Read more

Rahsia Rambut Cantik Kate Middleton

Wow..korang nampak tak apa yang aku nampak..? Kate Middleton dengan stail rambutnya yang sangat menarik.!! Camne dia buat rambutnya nampak macam original ek.? Tak macam hasil ‘goresan’ dan ‘contengan’ salun murahan..!! Of course la beb..dia nie kan ratu England beb..tak mainlah salun-salun ciput..!! Ye tak..?? Hmmm..korang nak tahu tak hasil… Read more

Steven Tyler Suka Memakai Baju Perempuan

MELIHAT cara vokalis rock Aerosmith iaitu Steven Tyler, pasti ramai yang kagum dengan gaya uniknya. Bagaimanapun, anak perempuan Steve, Liv Tyler membocor rahsia bahawa bapanya itu suka memakai bajunya. “Ia kedengaran agak lucu tetapi memang ayah selalu ‘mencuri’ baju-baju daripada almari saya. “Ayah memang suka memakai baju perempuan. Kadang-kala saya… Read more

DNA Terumbu Karang Sama Dengan DNA Manusia?? Biar Betoolll….

Terumbu karang merupakan hidupan yang tertua di Bumi. Ia merupakan hidupan yang sangat cantik dan mempunyai pelbagai bentuk serta warna yang menakjubkan. Namun, baru-baru ini, para saintis telah mendapat satu penemuan yang amat mengejutkan dimana mereka mendapati bahawa gen DNA yang terdapat pada terumbu karang telah menyamai gen DNA manusia… Read more

Mengapa Berjanji Guna Jari Kelingking?~sebuah cerita cinta..

Pada zaman dahulu, ada seorang puteri yang sangat cantik dan ayu. Kulitnya gebu putih berseri,tubuhnya montok bak biola, bibirnya semekar bunga delima, rambutnya hitam berkilat bak sutera, senyumnya indah menawan sukma..cheewaahhhh..  Banyak putera raja yang terpikat dan ingin melamarnya namun dia tidak serta merta menerima mereka. Puteri itu membuat pelbagai… Read more

Kita Sebatang Pensel

Seorang lelaki merenung pensel yang baru dibuatnya. Cantik, lebih cantik, lebih teguh dan lebih hitam coretan matanya berbanding biasa. Sejurus sebelum memasukkan pensel itu ke dalam kotak, lelaki berkenaan berkata, “Ada lima perkara yang  perlu engkau ketahui sebelum aku masukkan engkau ke dalam dunia barumu ini. Engkau perlu ingat semua… Read more