Meraikan Tahun Ular

Di sebuah bandar yang terletak di Filipina,seorang lelaki bermain dengan beberapa ekor ular sawa sempena meraikan kedatangan Tahun Ular mengikut Kalendar Cina pada tahun depan. Sejumlah orang menyaksikan persembahan lelaki itu di Bandar Malabon dimana lelaki tersebut berbaring bersama ular-ularnya.Ternyata persembahan lelaki ini telah berjaya menarik minat orang ramai kerana… Read more

Australia denda AirAsia RM600,000 kerana sorok caj penumpang

AirAsia telah dikenakan denda kerana tidak memasukkan cukai dan lain-lain caj dalam laman webnya www.airasia.com. Semalam Syarikat penerbangan tambang murah itu didenda kira-kira RM600,000 (A$200,000) di Mahkamah Persekutuan Melbourne kerana kesalahan melanggar peruntukan peletakan harga tunggal Undang-Undang Pengguna Australia. Cukai yang tidak dimasukkan itu seperti semua cukai, duti, yuran dan… Read more

Antibiotik jadi racun

Dilaporkan terdapat farmasi yang menjual antibiotik sewenang-wenangnya kepada orang ramai di negara ini tanpa preskripsi (penetapan) doktor. Ini membahayakan orang ramai kerana, jika antibiotik digunakan dengan cara dan sukatan yang salah terhadap sesuatu penyakit yang bukan disebabkan daripada jangkitan bakteria, ia boleh menyebabkan bakteria berevolusi genetik dan menjadi kebal terhadap… Read more

Cara Semut Berkomunikasi.

Adakah anda perasan semut akan berhenti sejenak jika bertembung dengan semut lain kemudian kedua semut itu kelihatan seperti melagakan kepala.Mengikut kajian yang dilakukan di New York University,didapati sebenarnya itu adalah cara semut berkomunikasi. Seorang penyelidik mengambil seekor semut lalu diletak dalam tempat yang berisi makanan manakala semut lain diletak pula… Read more

Innity Memperkenalkan Ads Baru – Universal Tags

Hari ni baru dapat email dari innity yang memperkenalkan tentang ads jenis baru iaitu Universal Tags. Universal tags ini untuk kegunaan semua jenis ads bagi innity. So kita tak perlu letak ads format secara asing seperti site take over, ballon dan bottom ups. Setakat ini saya belum cuba buat, tapi… Read more

Petua: Cara Ampuh Hilangkan Sengugut

Sebahagian wanita mengalami kesakitan sengugut ketika datang bulan. Untuk mengatasi masalah ini, cubalah mana-mana petua di bawah ini: Petua 1 Ambil sembilan biji pinang tua, dibakar tanpa minyak hingga menjadi arang, dan kemudian ditumbuk hingga halus. Campurkan serbuk pinang bakar itu dengan secawan air suam dan minum selama sembilan hari… Read more

Tips Dan Cara Untuk Naikkan Ranking Alexa – Part 1

Hari ni saya nak kongsi sikit tentang cara-cara untuk tingkatkan ranking alexa. Tapi kenapa nak kena naikkan ranking alexa ni? banyak sebab sebenarnya, terpulang pada masing2 untuk menentukan sebabnya. Ada yang nakkan ranking tinggi sebab nak promote blog, ada yang nak ranking tinggi sebab kepuasan, ada yang nak jadi top… Read more

Tips Dan Cara Penjagaan Kasut Kulit

Pemakaian kasut kulit mampu mengubah penampilan seseorang. Namun begitu, jika tidak di jaga akan cepat rosak. Disini terdapat beberapa panduan kepada pengemar kasut kulit. 1. Kasut Kulit tidak boleh di pakai setiap hari, Sekiranya hari ini anda memakainya, Keesokan harinya, ia perli direhatkan dan gunakan kasut yang lain pula. 2…. Read more

Malaysia Pavilion 2010 Shanghai World Expo

Malaysia adalah salah satu negara ASEAN yang terlibat dengan pameran  pavilion di Shanghai World Expo 2010. Senibina Pavilion Malaysia lebih menetik beratkan senibina traditional.

Cara bijak untuk Tidak Dimakan

Ni la aksi lagak ngeri seekor rusa. Ada ke patut dia pergi main-main dengan geng cheetah? Yang peliknya walaupun cheetah tu siap jilat-jilat leher dia, rusa ni rilek je. Tak tahu la kalau diorang ni dah memang kawan baik kan… atau mungkin jugak cheetah ni dah kenyang..hoho