Aku Menyesal kahwin…………..

AKU MENYESAL KAWIN……………….. Ini cerita aku….. Aku baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia. Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin.. Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol… Read more

Sindiket ‘Love Scam’ di Melaka tumpas, 9 warga asing ditahan

Polis menumpaskan sindiket penipuan internet (Love Scam) yang terdiri daripada 7 lelaki warga Afrika dan 2 wanita Filipina selepas seorang wanita warga Hong Kong kerugian hampir RM200,000 ditipu sindiket terbabit tahun lepas. Mereka yang berumur diantara 25 dan 37 tahun itu ditahan pada pukul 12.25 pagi tadi dalam 3 serbuan… Read more

Kerana Cerita Hindustan

Kisah ni terjadi waktu aku mula-mula masuk keje dulu..waktu tu aku menunggu supervisor aku di kantin pejabat..untuk di berikan taklimat kerja…(Semua nih terjadi adalah akibat hobi aku yg suker sgt tengok cite hindustan di t.v). Tunggu punya tunggu supervisor aku pon datang dengan seorang Bangladesh…dan sesi taklimat pon bejalan dengan… Read more

Kerana Basikal – Cerita Kelakar Hari Ini…

Seorang cikgu sedang mengendalikan aktiviti sukan di padang sekolah. Seperti biasa, cikgu akan menyuruh murid-muridnya melakukan regangan otot. Semua murid diarah berbaring, mengangkat kaki lalu menggerakkannya seperti sedang mengayuh basikal. Cikgu asyik memerhati seorang murid yang dari tadi menggerakkan kaki, tiba-tiba memberhentikan kayuhan kakinya. Lalu cikgu itu pun terus le… Read more

Hadiah Perpisahan – Cerita Kelakar Pagi Ni

Ketika itu adalah akhir tahun persekolahan, dan seorang Guru Besar sedang menerima hadiah dari murid-muridnya. Salmi anak kepada seorang pemilik kedai bunga memberinya hadiah. Guru Besar menggoyangkan kotak hadiah itu, memegangnya di atas kepala, dan berkata, “Aku yakin aku tahu apa ini. Beberapa kuntum bunga..?” “Itu benar” anak murid itu… Read more

Panduan Pakar Minisite

Minisite? Apakah dia minisite? Apa bezanya dengan website? Bagi mereka yang biasa dengan Internet Marketing mesti tahu tentang minisite. Minisite sebenarnya adalah salah satu jenis website tapi ianya hanya mempunyai satu page sahaja. Kebiasaannya, penjualan produk seperti ebook, service, produk fizikal dan sebagainya menggunakan minisite sebagai laman web. Tapi disini… Read more

Cerita Orang Gila

Ada 26 orang gila, mereka akan menjalani ujian kesihatan di Amerika. Mereka dibawa dengan menggunakan pesawat Hercules yang besar. Ketika di udara, orang-orang gila itu terlalu bising kerana bermain bola di dalam pesawat. Kapten pesawat marah dan menyuruh co-pilotnya untuk menenangkan mereka. “Hoi! Bising sangat nie! Jangan main bola di… Read more

Pantai Hutan Tropika sebalik Hutan Batu

Kali ni nak berkongsi cerita tentang sebuah pantai yang dibina di dalam satu kubah yang besar di Jepun. Suasana dia diubah betul-betul macam tepi pantai lengkap dengan bunyi, angin, suhu…hhaha,..semuanya dikawal supaya pengunjung rasa macam kat pantai walaupun dalam bangunan. Nak tahu berapa tiket masuk??? $USD50 iaitu RM320…hoho berbaloi ke?… Read more

Pelik Tapi Benar

Jom tengok koleksi gambar pelik tapi betul-betul berlaku..Hurm…macam-macam la kat dunia ni =)