[Gambar] DAP Guna Treler Kempen ‘Ubah Sekarang Bersihkan Malaysia’

Kreatif, itulah yang boleh dikatakan dalam aktiviti berkempen Pakatan Rakyat bagi menghadapi Pilihan Raya Umum ke 13  tidak lama lagi. Sebelum ini PKR  berkempen dengan Bas Jelajah Merdeka Rakyat mereka ke beberapa tempat diseluruh negara. Dilaporkan tengah hari tadi, DAP pula telah melancarkan Treler ‘Ubah Sekarang Bersihkan Malaysia‘. Memang gempak… Read more

Remaja kejar penyamun ditembak lima kali

Seorang pemuda berusia 18 tahun ditembak lima das ketika dia mengejar dua penyamun yang merompaknya dalam kejadian di Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2) berhampiran sebuah pasar raya di Pandan Perdana, semalam. Walaubagaimanapun mangsa terselamat dan tidak cedera kerana kesemua tembakan penyamun itu tidak mengenainya . Kejadian berlaku apabila kedai tempat… Read more

Peragut cedera kena belasah masuk wad

Hajat 3 orang peragut untuk meragut seorang wanita yang berhenti di lampu isyarat tidak kesampaian malah salah seorang daripada mereka yang ditangkap cedera parah dibelasah orang ramai. Dalam kejadian pada pukul 11.30 pagi di Seksyen 5, Wangsa Maju itu, tiga suspek tersebut dilaporkan menunggang dua buah motosikal Yamaha 125Z manakala… Read more

Bas Jelajah Pakatan Rakyat, Disimbah Cat dan Dipecahkan Cermin

Bas yang digunakan oleh Pakatan Rakyat untuk untuk menggerakkan Jelajah Merdeka Rakyat dilaporkan telah diserang oleh sekumpulan pemuda kira-kira jam 5 pagi tadi ketika bas itu diletakkan di hadapan Pasar Siti Khadijah, Kota Bharu, Kelantan. Perbuatan merosakkan bas ini dengan menyimbah cat merah dan cermin dipecahkan disyaki dilakukan oleh ‘samseng… Read more

Manusia Cermin di Los Angeles

Sekiranya korang pernah mengunjungi Observatorium Griffith di Los Angeles, pasti korang mengetahui tentang manusia cermin yang menjadi tarikan pengunjung di sana. Bagi yang tak pernah mengunjungi tempat tersebut, cukuplah sekadar melihat gambarnya di web sahaja. hahahaaaaa…. Korang agak agak kalo aku hempaskan manusia cermin ni kat batu, dia pecah tak..??… Read more

Ciptaan Jepun- Pelik dan Tak Berguna

Bila otak dah kreatif sangat macam-macam gadget dicipta. Same la macam orang-orang jepun ni. Jom tengok koleksi ciptaan jepun ni: Mop lantai bayi: senang sikit, takde la sia-sia diorang merangkak merata-rata dalam rumah korang..haha Payung Elak Hujan : Kadang-kadang pakai payung pun boleh basahkan? haa..korang guna la payung ni, dijamin… Read more

Tandas Awam di SWITZERLAND

Salam. Harini mau tunjuk pasal toilet ler. Posting ni dah berangkai dgn post sebelum2 ni..iaitu design unik di singapura (dinding cermin), dan restoran tandas di taiwan.. walaupun masing – masing tiada kaitan. sukati aku la nak kait kan, tul tak? tiada bau busuk yg akan kuar dari blog ni, harap… Read more