Kerana Petai….

Ahmad seorang pekerja di sbuah syarikat…dia amik keje overtime….dalam perjalanan dier nk balik umah ngan motor buruk dia,dia trnmpak sorang pompuan nie…..nk di jadikan citer…..dier pon tanyer pompuan tu.”Cik,knape nie?”pompuan tu pun ckap.”kete saye nie rosak…Ahmad pun menawarkan kat pompuan tu untuk tmpang dia balik ke rumah… Pompuan tu kata…”Eh,boleh… Read more

Bahasa LRT – Lawak Kelakar

Seorang gadis cantik menaiki LRT yang sangat penuh sesak. Gadis itu berdiri betul betul didepan seorang pemuda. Seketika kemudian pemuda itu bangun, namun belum sempat pemuda itu berkata apa apa, gadis cantik itu menolak pemuda itu dengan lembut ke tempat duduknya sambil berkata, “Terima kasih, saya lebih suka berdiri”. Pemuda… Read more

Teka Teki : Sila Jawab Ye

Teka teki special ini diolah berdasarkan kejadian benar yang berlaku di Perancis. Begini, suatu hari seorang tauke kedai bunga yang berasal dari Jerman pergi ke 1 kedai gunting rambut. Selepas gunting, lelaki Jerman itu pun hulurkan duit, tapi si tukang gunting rambut berkata, “tak apa cik, sekarang saya tengah buat… Read more

Cik ayam yang tak berbulu

Kebiasaannya ayam berbulu lebat, berbeza dengan ayam Sumijan di Solo, Indonesia yang tidak memiliki sehelai pun bulu di badannya. Sekali tengok sama je seperti ayam yang dibeli di pasar untuk dimasak. Bezaya ayam ini masih hidup dan boleh berjalan-jalan dengan cool. Sumijan pemilik Kliwon, nama ayam itu berkata, sejak menetas… Read more