Abu Buang Batu

Cikgu: Kenapa awak lambat, Abu? Abu: Saya lempar batu ke dalam sungai cikgu.. Cikgu: Kenapa nak kena lempar batu pulak? Abu: Sebab batu bagi berat sampan cikgu.. (kebetulan diorang datang ke sekolah naik sampan.) Cikgu: Kamu pulak, Leman? Leman: Saya tolong Abu buang batu, cikgu.. Cikgu: Berat ke batu tu?… Read more

Cinta Mat RoCk !

ha..!! Kengkorang..!! Nie lah surat cinta mat rock kepada aweknya yg tercinta..huuuuu….macamana pon si mat rock nie nak berjiwa jiwang pada kekasihnya, tetap tak bleh..tak menjadi..dek kerana jiwa nya yang mat rock kebabomm tu..!! layan habis beb..!! Salam Amacam awekku?? Lu orait ka? Wa harap lu ok2 je. Awek gua,… Read more

Siapa Cikgu Shida?

Sebelum ni Cikgu Shida ni agak terkenal juga di kalangan rakyat Malaysia terutamanya pengguna Youtube dan Internet. Banyak video mimingnya yang dikeluarkan di laman web Youtube. Tapi siapakah sebenarnya cikgu Shida ni, adakah dia betul2 cikgu? Ye, dia sememangnya seorang cikgu. Cikgu shida merupakan cikgu bahasa inggeris Sekolah Kebangsaan Pulau… Read more

Bila keputusan PMR 2011 Keluar?

Keputusan PMR 2011 belum keluar lagi namun dikatakan keputusannya akan diumumkan samada pada 23 Disember atau 24 Disember 2011. Namun tarikh rasmi mungkin akan diberitahu oleh kementerian pelajaran rasanya. Untuk adik2 yang mengambil PMR, bolehlah rujuk pada cikgu atau sekolah masing2 untuk maklumat terkini. Mungkin mereka ada maklumat yang terkini…. Read more

Blog Cikgu Shida Miming Art

Cikgu Shida yang popular kat youtube, dan makin popular seantero Malaysia, kini juga telah mempunyai blognya sendiri. Dalam blog tersebut ada banyak koleksi video2 popularnya. Jika anda peminat cikgu shida atau juga nak tahu lanjut tentangnya, bolehlah ke laman web berikut: http://cikshidadariparitmimingartvideos.blogspot.com/ Menurut cikgu shida, dia menamakan blog tersebut Cikgu Shida Miming Art…. Read more

Lawak Daun Pisang

Cikgu: Joe, cuba terangkan apakah tugas akar pokok pisang. Joe: Untuk mencari makanan cikgu. Cikgu: Bagus bagus. Sekarang giliran Wati pulak. Apakah tugas daun pisang? Wati: Untuk membungkus nasi lemak cikgu.. 1 kelas..wakakakakakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..!!! Cikgu: Hmmmm bagus,,,awak berdiri atas meja sampai habis kelas.

Hadiah Untuk Cikgu – Cerita Kelakar Hari Ini

Suatu pagi di dalam sebuah kelas 4 Slow, di sebuah sekolah rendah, di kawasan pedalaman. Cikgu sedang memberikan cadangan kepada murid-muridnya tentang hadiah sempena Hari Guru esok. Cikgu: Saya tak kisah apa-apa jenis hadiah yang kamu nak berikan. Murid: Tapi cikgu, hadiah yang macam mana? Cikgu: Cikgu cadangkan begini, jika… Read more

Kerana Basikal – Cerita Kelakar Hari Ini…

Seorang cikgu sedang mengendalikan aktiviti sukan di padang sekolah. Seperti biasa, cikgu akan menyuruh murid-muridnya melakukan regangan otot. Semua murid diarah berbaring, mengangkat kaki lalu menggerakkannya seperti sedang mengayuh basikal. Cikgu asyik memerhati seorang murid yang dari tadi menggerakkan kaki, tiba-tiba memberhentikan kayuhan kakinya. Lalu cikgu itu pun terus le… Read more