Anak Yusof Haslam Bertunang

Anak kepada pengarah filem terkenal tanah air,Datuk Yusof Haslam mengikat tali pertunangan dengan rakan kolejnya,Aeisyah Zainal di rumah tunangnya di Gombak,Selangor semalam. Pada majlis tersebut,Syafiq Yusof yang juga seorang pengarah filem sudah dua tahun menjalin hubungan cinta dengan Aeisyah memberi tunangnya sebentuk cincin yang disarungkan oleh ibunya,Datin Fatimah Ismail beserta… Read more

Linda Hashim Sahkan Sudah Bertunang Dengan Beego

Linda Hashim mengesahkan yang dia telah bertunang dengan Beego pada 3 November 2012. Menurut Linda atau nama sebenarnya Norhazlinda Hashim, 28, mereka bertunang di rumah keluarga sebelah perempuan di Bukit Antarabangsa, Ampang. Walaubagaimanapun, Linda tidak dapat mengulas lebih kerana menghormati permintaan keluarganya yang tidak mahu kecoh-kecoh buat masa ini. Baru-baru… Read more

Undang-Undang Pelik Dari Seluruh Dunia

1.Anda tidak dibenarkan mati di Houses of Parliament,London. 2.Mengepam tandas selepas pukul 10pm untuk orang yang tinggal di sebuah apartmen adalah salah di sisi undang-undang di Switzerland. 3.Di United Kingdom,wanita hamil boleh membuang air kecil dimana-mana dia mahu termasuk dalam topi seorang anggota polis. 4.Di Alabama,ia adalah salah di sisi… Read more

Gerhana Matahari Penuh Di Utara Australia.

Di Palm Cove,Australia,puluhan ribu orang berhimpun untuk memerhatikan fenomena gerhana matahari penuh semalam.Mereka menyaksikan fenomena bulan melintasi matahari sekali gus menyebabkan suasana gelap berlaku di sekitar wilayah Queensland.Bulan perlahan-lahan bergerak melindungi matahari yang menyebabkan terbentuknya fenomena lingkaran cincin.Perjalanan gerhana matahari yang singkat itu selepas waktu subuh. Gerhana itu juga boleh… Read more

Diana Danielle, Farid bulan madu di Turki

Pasangan pengatin artis, Diana Danielle, 21 dan Farid Kamil,31 telah selamat diijabkabulkan semalam dan mereka telah memilih untuk berbulan madu di Istabul, Turki. Sebelum ini mereka merancang untuk menunaikan umrah tetapi ia terpaksa ditangguh berikutan kesukaran mendapat Visa ke sana pada bulan Disember. “Sebab itu, kami akan pergi bulan madu… Read more

Pembantu Rumah Aznil Nawawi Warga Indonesia Disyaki Mencuri

Dilaporkan sejumlah barang kemas milik ibu Aznil Nawawi disyaki dicuri oleh pembantu rumahnya warga Indonesia. Kejadian ini berlaku di rumahnya di Taman Yarl, Jalan Klang Lama dan disedari kira-kira pukul 2 petang Jumaat. Aznil Nawawi menerusi  Twitternya  meminta orang ramai yang mengenali pembantu rumah yang bernama “Soimah” itu agar memberkasnya… Read more

Suspek Peragut Yang Tetak Tangan Pembantu Klinik Ditangkap

2 suspek peragut yang cuba meragut seorang wanita dan menetak tangan kirinya apabila mangsa enggan melepaskan beg itu 29 Ogos lalu, kini berjaya ditangkap polis . Susulan penangkapan ini, polis yakin dapat menyelesaikan kes ini.Suspek berusia 32 dan 25 tahun itu ditahan di 2 rumah kawasan Pintu Geng dan Bunut… Read more

Tabiat Bertatu Selebriti Dunia

Hmm..nama selebriti-selebriti di dunia nie dah gah sangat dengan tatu dah..tatu~selebriti, selebriti~tatu..nang sinonim sangatlah kan..? Diorang nie sebenarnya nak buat untuk suka-suka aje, contohnya diorang nak pahat nama bini @ laki diorang kat badan diorang yang tegap dan montok tu..tapi bila dah bercerai, boleh pulak padam balik tatu tu dan… Read more

Cincin Iskandar Zulkarnian Lesap Dalam “Pameran Pencuri”

JERUSALEM – Penganjur pameran “Barang-barang curi antik di Israel” yang mengadakan pameran di Muzium Ashdod mungkin terkesima lantaran tidak dapat memilih nama yang lebih bersesuaian untuk pameran mereka selain dari nama yang dinyatakan di atas. Beberapa orang pencuri telah memecah masuk ke dalam muzium Ashdod di mana di muzium inilah… Read more