Hujan Turun Dan Kurangkan Jerebu

Hujan yang turun mulai petang semalam dibeberapa tempat di semenanjung Malaysia telah mengurangkan kesan jerebu yang sedang berlaku. Kebanyakan negeri seperti Johor, Selangor hujan turun dan dijangka akan berterusan utk beberapa hari lagi. Dengan ini diharapkan pencemaran jerebu yang sedang berlaku dapat berkurang dan seterusnya hilang seperti biasa. Di Johor… Read more

4 Petua Kecantikan Dengan Mayonis

Mayonis kurang baik bagi anda yang sedang berusaha menurunkan berat badan.Tapi tak semestinya harus terus ketepikan mayonis.Anda boleh gunakannya untuk tujuan lain seperti kecantikan diri. 1.Melembapkan kulit Kandungan utama mayonis terdiri daripada cuka,minyak sayuran dan telur.Jadi,ia kaya dengan bahan pelembap.Anda boleh gunakan kelebihan mayonis ni untuk melembapkan kulit.Malah anda boleh… Read more

Bank Sperma Tawar Air Mani Selebriti Untuk RM74,000

Sebuah Bank sperma di London, iaitu Fame Daddy menawarkan air mani selebriti kepada mana-mana wanita yang ingin mendapatkan zuriat selebriti terkenal. Bank sperma itu mendakwa menyimpan air mani 40 tokoh terkenal dalam pelbagai bidang. Antaranya bintang rock,pelumba kereta Formula 1, genius, dan bekas pemain bola sepak. Harga yang dikenakan untuk… Read more

Shebby Dilantik Pengarah Bolasepak Blackburn

Ini berita yang agak mengejutkan kerana ada personaliti dari negara kita dilantik ke jawatan dalam suatu kelab luar negara. Blackburn merupakan salah satu kelab bolasepak di England. Cuma Blackburn ni baru je turun ke divisyen 2 dalam liga Inggeris. Tetapi perlantikan merupakan satu pengiktirafan kepada rakyat Malaysia. Hm, macam mana… Read more

Rahsia Rambut Cantik Kate Middleton

Wow..korang nampak tak apa yang aku nampak..? Kate Middleton dengan stail rambutnya yang sangat menarik.!! Camne dia buat rambutnya nampak macam original ek.? Tak macam hasil ‘goresan’ dan ‘contengan’ salun murahan..!! Of course la beb..dia nie kan ratu England beb..tak mainlah salun-salun ciput..!! Ye tak..?? Hmmm..korang nak tahu tak hasil… Read more

Daftar Pemilih Dengan SPR Secara Online Ada Ke?

Rasanya tak ramai yang tahu bahawa rakyat Malaysia yang masih belum mendaftar sebagai pengundi atau pemilih boleh mendaftar dengan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) secara online. Caranya mudah sahaja iaitu dengan mendownload Borang A dari laman  web www.spr.gov.my . Walaupun sebenarnya bukanlah mendaftar secara online betul2 tapi mendapatkan borang secara online…. Read more

Keputusan Terkini Malaysia Lawan Korea Selatan Kelayakan Piala Thomas 2012

Keputusan sekarang memihak kepada Malaysia dengan mendahului Korea Selatan 3 – 1. Tinggal lagi satu perlawanan melibatkan perseorangan ketiga. Namun kita telah berjaya menjadi juara kumpulan dan akan menentang India di peringkat suku akhir. Harap dapat kekalkan momentum kemenangan dan seterusnya layak ke peringkat akhir Piala Thomas nanti. Kita hanya… Read more

DBKL Beri Diskaun Kompaun Trafik

Menurut berita terkini, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) akan memberikan diskaun bagi bayaran kompaun kesalahan trafik sepanjng bulan februari ini. Diskaun ini adalah sempena sambutan Hari Wilayah Persekuatuan yang disambut pada 1 Februari 2012. Diskaun yang diberi adalah dengan pengurangan RM30 bagi setiap kompaun yang perlu dibayar bagi kesalahan trafik… Read more

Justin Bieber Show Off Tatu Kat Kaki

Justin Bieber..sapa yang tak kenal artis antarabangsa remaja yang popular dengan lagu ‘BABY’ dan ‘NEVER SAY NEVER’ nie. Walaupun baru berusia 17 tahun, namun Justin semakin diminati ramai khususnya di kalangan remaja perempuan di seluruh dunia kerana wajahnya yang cute dan suaranya yang lunak merdu. Sejak bercinta dengan Selena Gomez… Read more

Dua Planet Baru Bersaiz Bumi Ditemui

Saintis baru2 ini menemui dua buat planet baru yang berada di luar sistem solar. Planet2 ini dikatakan mempunyai saiz lebih kurang  sama dengan saiz bumi. Cuma tak boleh la kita katakan planet tersebut ada hidupan seperti di bumi kita ni. Dikatakan juga permukaan planet tersebut ada batu2an seperti bumi namun… Read more